Aliye geeft yogales speciaal voor kinderen

Aliye van Pijkeren is yogadocent en organiseert in historisch Delfshaven tot aan de zomervakantie yogalessen speciaal voor kinderen. Ze hoopt hiermee de kinderen de juiste handvatten te geven om om te gaan met stressvolle situaties.
“Yoga is spelen. Yoga is je onbegrensde mogelijkheden leren kennen. Ik wil de kinderen meegeven dat er in henzelf altijd een plek is waar ze totale rust kunnen vinden. Ik wil dat ze leren dat ze heel veel mogelijkheden hebben”, betoogt Aliye voor haar eerste yogales voor kinderen. “De kinderen vinden het fantastisch. In het begin denken ze: ‘Wat is dit? Yoga is een beetje gek’, zeggen ze dan. Dan zeg ik dat heel veel voetballers bijvoorbeeld ook beginnen met yoga voor de wedstrijd. En dan zijn ze meteen geïnteresseerd’, vertelt de yogadocent.

De meegekomen ouders hopen dat hun kinderen al vroeg persoonlijke ontwikkelingen doormaken en innerlijke rust kunnen vinden. “Ik hoop allereerst natuurlijk dat hij het leuk gaat vinden. Daarnaast kan hij ook een bepaalde rust vinden bij zichzelf”, stelt een moeder. “Ik vind ook dat elk kind de gelegenheid moet krijgen om met yoga in aanraking te komen. Daarom ben ik dit ook gestart”, besluit Aliye.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter