ALL CAPS keert terug naar Feijenoord met 37 murals van nationaal én internationaal talent

Zowel nationale áls internationale kunstenaars staan dit jaar op de line-up van street art-festival ALL CAPS! Tijdens de komende editie, die van 3 tot en met 10 september plaatsvindt, zijn er 37 murals in de Rotterdamse wijk Feijenoord te bewonderen. Dat zijn er maar liefst 11 meer dan vorig jaar.

Het kunstfestival maakt van Feijenoord voor de derde keer een gratis museum zonder sluitingstijd. In de wijk zijn een week lang 38 murals te vinden, gemaakt door allerlei verschillende kunstenaars. Op de line-up staan onder andere de Australische George Rose, de Braziliaanse Eneri en de Engelse Sophie Mess. Ook nationale artiesten schitteren op de line-up, zoals Barbara Helmer, R75 Ricardo van Zwol en Tommy Hagen.

Wie niet langs de kunstwerken wil lopen, kan ook op de fiets stappen en meedoen aan een georganiseerde fietstour. Tijdens de tour wordt er uitleg gegeven over de murals, de kunstenaars en de maakprocessen.

Van Pow!Wow! naar ALL CAPS
Het festival wordt voor de zesde keer gehouden en voor de derde keer op rij in Feijenoord. Eerder heette het festival Pow!Wow!, maar sinds 2022 heeft het festival de naam ALL CAPS. “Dit omdat het internationale festival in Qatar iets organiseerde. Maar omdat de mensenrechten daar zo geschonden worden, willen we daar niks mee te maken hebben”, legde organisator Dave van der Wal vorig jaar uit.