All You Can Art op feestelijke wijze afgesloten in de Kunsthal

De derde editie van de tentoonstelling All You Can Art was zes weken lang te zien in de Kunsthal en is op een feestelijke manier afgesloten. All You Can Art is naast een tentoonstelling ook een summerschool. Studenten kregen zes weken les van kunstenaars en tijdens de afsluiting kregen ze een certificaat uitgereikt.

Zes weken lang werkten negen kunstenaars in de ateliers van All You Can Art aan hun kunstwerken. Daarnaast gaven ze om te beurt les aan de summerschool studenten. Zo kregen de studenten iedere week een andere visie op kunst. Ook hebben ze verschillende kunstwerken gemaakt. De gepensioneerde summerschool student Dik Kreuk heeft een grote houten boom gemaakt die voor de Kunsthal staat. Dik heeft een geweldige tijd gehad: “Meedoen aan de summerschool? Dat zou ik nog wel tien keer willen doen!” Mede-oprichter van All You Can Art David Bade ziet een verschil in Dik: “Er is echt iets met jou gebeurd!”. zegt hij terwijl hij Dik zijn certificaat overhandigd.

De groep van summerschool studenten is heel gemêleerd. Kid Fengl zit nog op de middelbare school en hij gaat over een jaar naar de Willem de Kooning Academie met een carrière als autonoom kunstenaar in het verschiet. Hij heeft veel geleerd van de summerschool: “Ik ben meer mezelf geworden”.

De studenten hebben ook veel tijd doorgebracht buiten de Kunsthal. All You Can Art ging ook met een mobiel atelier de stad in om de kunst naar de Rotterdammers toe te brengen. Ze gingen onder andere mee naar het Deliplein waar ze in gesprek gingen met mensen over emoties. Ze ontmoetten de kinderen van het vakantieplan De Grote Zomer Oversteek in Zuidwijk én de kinderen kwamen op bezoek in de Kunsthal. Met de senioren van Laurens hebben ze kunst gemaakt en karaoke gezongen in de Kunsthal.

All You Can Art is een samenwerking tussen The Instituto Buena Bista (IBB) en de Kunsthal. IBB is een vooropleiding en centrum voor beeldende kunst op Curaçao. Met All You Can Art laat IBB zien wat ze doen op Curaçao, maar dan in het klein.

Het idee achter All You Can Art is om kunst toegankelijker maken voor het publiek. De tentoonstelling is dan ook ingedeeld in atelierruimtes waar het publiek kan zien hoe kunst wordt gemaakt. Ze kunnen niet alleen kijken, maar mogen zelf ook mee doen.

In een vijfdelige serie heeft OPEN Rotterdam het mobiele atelier van All You Can Art gevolgd. Check openrotterdam.nl voor meer informatie over dit project.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter