Alle kinderen een Sinterklaascadeau

Betrokken Rotterdammers gaan er dit jaar opnieuw voor zorgen dat ieder minder bedeeld kind in Rotterdam een Sinterklaascadeau krijgt. De inzamelingsactie gaat voor de tiende keer van start in Rotterdam. “Wij hebben al busjes vol met cadeaus”, aldus mede-organisator Sandra van Roon.

Kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud ontvangen vanuit de organisatie tweedehandse cadeaus op 5 december. De verzamelpunten zijn in IJsselmonde, Hoogvliet, bij Sandra thuis of de supermarkt Albert Heijn in Hoogvliet. Directieleden van verschillende Rotterdamse scholen contacteren de organisatie, zodat organisatoren een indicatie hebben van hoeveel kinderen geen cadeautjes krijgen. “Ouders willen geen hulp vragen, vanwege de schaamte”, zegt Van Roon.

Het is niet vanzelfsprekend dat elk kind verwend wordt op de feestdag. Vorig jaar ontvingen 352 kinderen een cadeau. Tot nu toe hebben tachtig kinderen zich aangemeld. Ouders reageren enthousiast op de actie. “Ik kreeg vorig jaar als dank een televisie cadeau”, vertelt Van Roon, ”Maar ik heb het ingeruild voor pakjes drinken”. Naast een cadeau krijgen kinderen strooigoed, een chocoladeletter en een pakje drinken.

Donateurs hebben de mogelijkheid om een Tikkie te sturen voor de kinderen, zodat er ruimte is om gloednieuw speelgoed aan te schaffen.