Aloha sluit na 10 jaar de deuren: ‘Zero fucks given voor de energie en talloze investeringen’

Restaurant Aloha sluit na tien jaar. Het restaurant was gevestigd in Bluecity, het voormalige zwemparadijs Tropicana. Eigenaar Femke Snijders laat op de website en Instagram van Aloha weten dat de sluiting een direct gevolg is van de opzegging van het huurcontract door Bluecity.”Een tijdje terug kreeg ik te horen dat BlueCity mijn huurcontract opzegt, omdat ze gaan herontwikkelen. Ze kiezen hiermee in mijn ogen voor het grote geld, zero fucks given voor de energie en talloze investeringen die Aloha sinds 2013 in het gebouw heeft gebracht.”

“Er is altijd een uitdagende relatie geweest met het gebouw en enkele mensen die de koers bepalen. Hoe dan ook: ik wil voor mezelf geen leven waarin ik moet vechten en procederen”, licht Femke toe. Mark ten Oever, manager operations van Bluecity, laat weten dat Bluecity zich niet herkent in de uitspraken van Femke. “We hebben de dialoog opgezocht, maar zijn er niet uitgekomen. We vinden het jammer dat het zo is gelopen”, vertelt Mark. 

Trots terugkijken en ambitieus vooruitkijken 
Femke kijkt met trots terug op tien jaar Aloha: “Ik had mezelf geen betere persoonlijke en professionele opleiding kunnen geven. Wat op een restaurant lijkt, is ook een lab, een proeftuin waarin ik mogelijkheden zocht voor weerbarstige en toekomstbestendige restaurants.”

Voor Femke betekent het einde van Aloha niet het einde van haar ondernemerschap in de food business: “Ik ga me bezinnen op projecten waarin ik deze holistische visie verder kan uitwerken. Ik sta open voor slimme ondernemers, dwarsdenkers, creatieven en moedige beleidsmakers die systemen vanaf de wortel kunnen veranderen en niet bang zijn voor de weerstand die dat ontegenzeggelijk met zich meebrengt.”

Wat er in de ruimte van het voormalige restaurant komt, is op dit moment nog niet bekend.