Ambitieus koppel begint met stichting EHBO Rotterdam-Zuid

Rotterdammers Annemarie en Bob Uitjens zijn vandaag van start gegaan met hun nieuwe stichting EHBO Rotterdam-Zuid aan de Dumasstraat. Het koppel wil op deze manier mensen en ouderen met een beperking helpen in Lombardijen. In de winkel van de stichting zijn mondkapjes en hygiëne middelen te koop.

Het is een bijzonder koppel, want Annemarie is op 35-jarige leeftijd haar zicht kwijtgeraakt. Dit stopte haar niet van het nastreven van haar dromen en doelen. Na het incident had zij het moeilijk om zich aan de verandering te wennen. Na negen maanden revalideren, kreeg ze binnen vier á vijf maanden een blindengeleidehond. Ze was vroeger uitvaartverzorgster, maar werd werkloos.

Met hun stichting zamelen zij nu geld in om aan mondkapjes en hand ontsmetters te kopen voor de kwetsbare groep. Haar Bob Uitjens is niet nieuw in de EHBO wereld. Hij geeft EHBO cursussen en staat op evenementen om mensen te helpen. Wat de toekomst te bieden heeft is nog onduidelijk, zegt Annemarie. “Als mensen hulp nodig hebben, staan wij er klaar voor. Zolang zij maar beschermd zijn.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter