Amusementswaarde Kerstcircus Ahoy belangrijker dan leed wilde dieren

De directie van Ahoy heeft ondanks al het protest toch besloten een act met wilde leeuwen te boeken voor het kerstcircus, terwijl het stadsbestuur van Rotterdam heeft aangegeven wilde dieren per direct te willen weren uit het Kerstcircus. Met dit voorstel van staatssecretaris Dijksma is de ministerraad akkoord gegaan. Het streven is dit verbod in september 2015 in te laten gaan.

Het welzijn, de gezondheid en het natuurlijk gedrag van wilde zoogdieren in een circus worden aangetast en daarom komt er een verbod op het gebruik van deze dieren. Toch heeft Ahoy besloten de wilde dieren acts voor dit jaar nog door te zetten.
“Ahoy is zich heel erg bewust van de discussie rondom de wilde dieren in het circus. We luisteren goed naar de maatschappelijke signalen, maar tegelijkertijd ook naar de enthousiaste en positieve reacties van de trouwe circusbezoekers”, aldus Marianna van Oort, communicatieafdeling van Ahoy.
Ahoy heeft onder bezoekers van het Kerstcircus enquêtes afgenomen. Hieruit werd de conclusie getrokken dat de keuze ven het gebruik van wilde dieren neerkomt op dat amusementswaarde belangrijker is voor Ahoy. “De acts met de dieren worden juist het meeste gewaardeerd. “
Beluister hieronder het gesprek terug met Marianne van Oort uit de middagshow van Sam Uittenbogaart.