André Smits gaat na kunstenaars nu buurtbewoners eren met kunstwerk aan de Gouvernestraat

André Smits die in 2018 ruim 600 kunstenaars uit onze stad heeft vereeuwigd met een kunstwerk aan de Gouvernestraat, gaat de muurschildering uitbreiden met namen van buurtbewoners. De Rotterdammer is al gestart met de werkzaamheden.

Omdat de muurschildering door het toevoegen van nieuwe namen een flink stuk groter is geworden, is het werk niet langer alleen op de Gouvernestraat te bewonderen, maar maakt nu ook een gevel op de Nieuwe Binnenweg deel uit van het kunstwerk. Het is dan ook niet te missen waardoor omstanders inmiddels ook vragen of het mogelijk is om hun eigen naam later terug te zien. Eén van hen is een dame die al ruim 50 jaar in het Oude Westen woont en een plekje heeft gekregen op het nieuwe gedeelte van de schildering. “Als je het zo lang volhoudt hier, dan mag je ook best op de muur toch?” aldus André.

Uiteindelijk worden er ruim honderd nieuwe namen aan het kunstwerk toegevoegd, al sluit André niet uit dat het dan ook daadwerkelijk klaar is. Zo heeft hij eigenlijk de ambitie om het hele Oude Westen om te toveren tot één groot kunstwerk.