Angela trouwt met haar naaimachine in het Wijkpaleis in Middelland in het kader van duurzaamheid

Ook dingen verdienen onze onvoorwaardelijke liefde, vonden bewoners van Middelland. Daarom konden ze in het Wijkpaleis aan de Claes de Vrieselaan trouwen met hun meest geliefde voorwerp. Een heuse trouwambtenaar, Pauline Wiersema, bezegelde de huwelijken tussen mens en ding. “We wilden het concept zo opblazen dat je echt je ware liefde voor dingen kan laten zien.”

Dit alles gebeurde tijdens de Liefde voor de Dingen dag in het Wijkpaleis. Een dag in het kader van duurzaamheid. Angela Dahl trouwde met haar naaimachine. Ze heeft een klein atelier in het Wijkpaleis en wilde de liefde met haar naaimachine vereeuwigen, omdat het haar dromen om heeft gezet in daden:“Hij staat altijd voor me paraat en ik kan alles wat ik in mijn hoofd heb ermee maken.” Zo maakt ze van overgebleven stoffen en materialen nieuwe dingen. Haar gepimpte oude Jumbo tassen zijn zo populair, dat zelfs koningin Maxima er een kocht.

De liefde voor de dingen dag is onderdeel van De Omloop van Middelland, een gratis circulair wijkfestival waar de bewoners onderzoeken hoe ze spullen en materialen zo lang mogelijk kunnen gebruiken.