Angela van café in Feijenoord: ‘Feyenoord-café is meer dan ik had durven dromen’

Het is donderdagavond 9 maart, Feyenoord speelt tegen de Oekraïense club Sjachtar Donetsk en in café Costa del Sol aan de Slaghekstraat is de spanning om te snijden: in de 79ste minuut komt de Rotterdamse club met 1-0 achter. Uiteindelijk komt de verlossing: in de 88ste minuut komt de gelijkmaker en maakt Feyenoord op 16 maart goede kans in de Kuip. OPEN Rotterdam-presentator beleeft de wedstrijd hand-in-hand met de bezoekers en barvouw Angela van een écht Feyenoord-café: Costa del Sol.

“Feyenoord geeft wel saamhorigheid en dat merk je hier ook heel erg”, vertelt Angela. Ze is “mega trots” op haar café: “Ik heb altijd keihard gewerkt in de horeca en mijn droom is altijd geweest om een kroeg te hebben, maar dit is echt wel een droom die meer dan uitgekomen is.”

“Dit is echt een weerspiegeling van Rotterdam”, vertelt een van de Feyenoord-fans die regelmatig van Costa del Sol te vinden is tijdens een Feyenoord wedstrijd. “Qua mensen die hier komen, qua gezelligheid, grapjes die er gemaakt worden en qua fanatisme.”

“Op en top”, zegt een van de Feyenoord fans over Angela, “nummer één op Zuid”. “Iedereen mag hier binnenkomen. Als je een goed mens bent dan voelt ze dat”, vertelt een andere Feyenoorder.

De wedstrijd is erg spannend, want Feyenoord staat in de tweede helft een doelpunt achter. Bijna aan het einde de wedstrijd weet Feyenoord de gelijkmaker te scoren, “we hebben het rechtgebreid”, zegt Angela opgelucht. En het bleef nog lang onrustig op de Slaghekstraat…