Angelo King zoekt 100 gezinnen om kerstpakketten aan te geven: ‘Voor mensen die het nodig hebben’

Voor een Christmas Drive Through is Angelo King op zoek naar honderd gezinnen om een kerstpakket, maaltijd en een flink warm deken aan uit te delen. Samen met tal van vrijwilligers zet hij zich in voor een fijn kerstmis voor iedereen. “Ik wil een lach op iedereens gezicht.”

“Ik probeer mezelf elk jaar in te zetten voor de mensen die het nodig hebben tijdens de kerstperiode”, vertelt Angelo King over zijn motivatie om deze Christmas Drive Through, die op 24 december wordt gehouden, te organiseren. “Wat is een goede en snelle manier om veel mensen op een leuke manier te helpen? Een drive through, waar gezinnen hun maaltijd kunnen komen halen. Ook kunnen bezorgers hier maaltijden ophalen om thuis bij de mensen langs te brengen.”

Het is voor Angelo een manier om de koude kerst tegen te gaan. “Vanwege de energieprijzen hebben veel gezinnen de verwarming uitstaan. Daarom hadden we bedacht om ook een warm deken van twee bij twee meter te geven. We moeten elkaar warm houden.”

Angelo is op zoek naar honderd gezinnen, maar dat mogen er ook meer zijn. Maar: “Voor nu heb ik nog niet genoeg gezinnen bereikt. Mensen moeten ook elkaar opgeven. Vaak durven gezinnen zichzelf niet op te geven, vanwege schaamte, of omdat ze niet in een slachtofferrol willen kruipen. Maar het is nergens om je voor te schamen. Het is geen initiatief uit medelijden. Ik wil een lach op iedereens gezicht.”

Nieuw album
Angelo King is een Rotterdamse rapper die je kunt kennen van nummers als Girlfriend (met Bollebof), Santo Bop en Don Dada. Ondertussen werkt hij aan een nieuw album, waarin hij ook dit project verwerkt. “Het wordt een heel persoonlijk album. Vaak heb ik het gevoel dat ik mensen om me heen wil helpen, dus dit project hoort daar ook bij.” Het album gaat Traumatised heten. In het eerste kwartaal van 2023 kun je ernaar luisteren.