Series van OPEN Rotterdam/
Angry Young Men De Podcast

De afgelopen weken heeft een groep Rotterdamse jongeren in ’t Klooster in Feijenoord gewerkt aan ‘Angry Young Men, de podcast’. In deze zesdelige serie lichten de jongeren het onderwerp ‘veiligheid en onveiligheid’ uit, vanuit hun eigen perspectief.

Terugblikken op het seizoen met de jongeren

Dit is alweer aflevering zes van Angry Young Men – de podcast, en tevens de laatste. In de zesdelige serie lichten de jongeren het onderwerp ‘veiligheid en onveiligheid’ uit, vanuit hun eigen perspectief. In deze laatste aflevering bespreken Dave, Mandy, Adam, Sunaida en Floris hoe zij het project hebben ervaren en welke ontwikkelingen zij hebben doorgemaakt.

Hoe maken jongeren hun keuzes

In het Timmerhuis in het centrum van Rotterdam spreken Mo en Maroua met Corine Duitman over waarom sommige jongeren bepaalde keuzes maken, welke rol geld speelt bij het maken van die bepaalde keuzes én in hoeverre de gemeente ouders helpt bij het opvoeden.

Hoe denkt het OM over het afglijden van jongeren naar de criminaliteit

De afgelopen weken heeft een groep Rotterdamse jongeren in ’t Klooster in Feijenoord gewerkt aan ‘Angry Young Men, de podcast’. Tijdens het tournee van het gelijknamige theaterstuk van theatergroep Wat We Doen onderzoeken ze de verschillende perspectieven over veiligheid, onveiligheid en criminaliteit onder jongeren, waaronder die van henzelf. In deze aflevering gaan Mo en Maroua in gesprek met Job en Rainne van het OM.

Kansongelijkheid & Criminaliteit

Hier is alweer de derde aflevering van Angry Young Men – de podcast! In de zesdelige serie lichten de jongeren het onderwerp ‘veiligheid en onveiligheid’ uit, vanuit hun eigen perspectief. In deze aflevering spreken onze sterreporters Michiel van Willigen, wethouder in Zwolle voor onder andere jeugd en onderwijs. Michiel vertelt openhartig over wat hij belangrijk vindt in zijn werk als wethouder en waar hij vergelijkingen ziet tussen Zwolle en Rotterdam, als het gaat om jeugd en veiligheid. Ook gaan onze reporters in Theater Zuidplein in gesprek met jonge bezoekers van de voorstelling over of zij andere jongeren aanspreken op hun gedrag en zo ja, wanneer? Dat leverde bijzondere gesprekken op.

Groepsdruk

Wanneer zou jij iets crimineels doen?  Walid en Adem bespreken wanneer zij dit zouden doen. Criminoloog Robby Roks vertelt over de rol van groepsdruk en sociale media bij geweld onder jongeren, wijkagent Corine komt aan bod over de voorstelling en wat zij ziet in haar werk en Mo van welzijnsorganisatie SOL in de Afrikaanderwijk praat over zijn omgang met jongeren in de wijk. Een bomvolle aflevering dus.

Veiligheid

In de eerste aflevering vertelt regisseur en artistiek leider Floris van Delft over waarom de theatervoorstelling ‘Angry Young Men’ zo belangrijk is, geeft jongerenwerker Jermaine Ferrier aan hoe hij met veiligheid omgaat in zijn werk én proberen de jongeren antwoord te vinden op de vraag “Hoe reageer jij als je je niet veilig voelt?”.

Terugblikken op het seizoen met de jongeren…

Hoe maken jongeren hun keuzes…

Hoe denkt het OM over het afglijden van jongere…

Kansongelijkheid & Criminaliteit …

Groepsdruk…

Veiligheid…