Anti Lepik wint het WK Oestersteken in Rotterdam

Het WK Oestersteken trekt dit jaar naar Rotterdam. In de grote evenementenhal Ahoy daalt het wijntheater neer tijdens Gastvrij Rotterdam.
Het wereldrecord oestersteken staat op naam van de Est Anti Lepik. Hij stak 30 oesters in een recordtijd van twee minuten en elf seconden. Hij heeft ook al vier wereldtitels op zak op voorhand van dit evenement. Dat Lepik één van de topfavorieten is, is dus geen verrassing. In twee minuten en 34 seconden (inclusief strafpunten) vult hij deze keer zijn plank. Het blijkt genoeg voor de overwinning.

Barend Havenaar, organisator van het WK, is heel trots dat het evenement in de havenstad gehouden wordt dit jaar: “Rotterdam is een plek waar veel oesters gegeten worden. Bijna iedereen hier eet oesters en daarom dachten we: dit evenement moet naar Rotterdam!”

Een van de prijzen zal niet de internationale grenzen overgaan. De enige vrouw aanwezig op het evenement, Manuela Kriekaard, krijgt het minste strafpunten op haar plank met oesters en mag naar huis met de schoonheidsprijs. “Deze prijs is echt super, hij komt totaal onverwachts!”, vertelt Kriekaard euforisch na afloop van de prijsuitreiking.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat