Antoinette Laan: In Kralingen heb je alles, dat maakt het hier zo mooi

In 2010 kwam ze als wethouder sport, cultuur en monumenten de gemeenteraad van Rotterdam in, om vervolgens in 2014 raadslid te worden namens de VVD. Sinds juni 2015 is Antoinette Laan ook fractievoorzitter van de VVD-fractie in Rotterdam, en met haar bespreken we vandaag haar politieke passie in de negende editie van Politieke Passie 010.
Wanneer Laan aan inspiratie denkt, begint het allemaal bij Excelsior, om meerdere redenen: “Naast het feit dat ik hier een seizoenskaart heb, komt alles voor mij hier samen. Ik heb gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, altijd in de buurt gewoond, kinderen hier naar de kinderopvang gestuurd. Dus deze middenstip staat nog net niet centraal in mijn leven als politicus.”

Het mag dan ook geen verrassing heten dat één van Laan’s favoriete plekken het Kralingse Bos is: “Hier kom ik altijd heerlijk tot rust, en het staat voor mij ook symbool voor hoe geweldig Kralingen is. Je hebt genoeg groen, maar ook het gemak van de stad in de buurt en dat maakt het een ideale plek om te wonen.”

En één van die plekken in Kralingen die een rode draad door haar leven vormt is de Lusthofstraat: “Een gezellige winkelstraat waar ik al mijn vaste zaakjes heb. Sommige al heel lang, zoals de kapper waar ik al sinds mijn studententijd steevast komt. Hoewel ik mezelf als wereldburger zie en veel ben verhuisd in mijn leven, heb ik veel van mijn tijd toch wel hier gespendeerd.”, aldus Laan.