Architect geeft strijd om kwaliteitsteam Kuip niet op

Als het aan architect Erick van Egeraat ligt maakt hij alsnog zo snel mogelijk deel uit van het kwaliteitsteam rondom het gebied van De Kuip. De gemeente Rotterdam polste hem in om een zitting te nemen bij het team. Zij zullen de stad met raad en daad ondersteunen bij de toekomstige herinrichting te Rotterdam-Zuid.

De architect viel al eerder af als kanshebber om de Kuip nieuw leven in te blazen. Bouwbedrijf BAM kreeg de opdracht van Feyenoord om het complex ingrijpend te verbouwen. Een grondige opknapbeurt voor de omgeving is broodnodig, ‘als’ de voetbaltempel van Zuid in 2016 wordt verbouwd tot een multifunctioneel stadion voor zo’n 70.000 toeschouwers. 

Naast Van Egeraat worden er met meer kandidaten gesproken om de creatieve ‘denktank’ te vergroten. ‘Het gaat om mensen die zich emotioneel verbonden voelen met dit project. Hun deskundigheid willen we graag benutten. Overigens staat dit plan nog in de kinderschoenen. Volgende week hakken we een knoop door over de komst van zo’n team.’ zegt een woordvoerster van de stad.

Mocht Van Egeraat officieel deelnemen aan het team, dan krijgt hij een ‘cart blanche’ om de klus te verwezenlijken. De vernieuwde Kuip moet in 2018 te open gaan.