Arno Bonte (Groenlinks): Saint Tropez had niet gesloten hoeven worden!

De gemeenteraad vergadert vandaag over het sluiten van horecazaak Saint Tropez na het akkefietje van afgelopen weekend. De discotheek aan de Kruiskade moest op last van burgemeester Aboutaleb tijdelijk dicht in verband met een steekpartij.
In de ochtendshow van Open Rotterdam legde GroenLinks raadslid Arno Bonte uit waarom zijn partij het niet eens is met de keuze van de burgemeester om Saint Tropez te sluiten voor twee weken. 

Arno Bonte gaat vandaag samen met zijn partij Groenlinks tijdens de gemeenteraadsvergadering in debat met burgemeester Aboutaleb over zijn bevoegdheid om horecazaken na een geweldsincident voor maximaal twee weken te sluiten. Bonte vertelde vanmorgen op Open Rotterdam dat als het aan hem ligt, er eerst gekeken moet worden wat er precies gebeurt is in plaats van standaard de horeca gelegenheid voor twee weken te sluiten: ”Als uit onderzoek blijkt dat de eigenaar niet verantwoordelijk is voor het delict dupeer je niet alleen de bezoekers, maar ook de eigenaar die door zo’n sluiting failliet kan gaan”. Het raadslid van Groenlinks vermeldt ook dat de horeca zelf verantwoordelijkheid heeft om zijn zaak veilig te houden. 

Beluister hieronder het gesprek terug met Arno Bonte in de ochtendshow van Jan Middelkoop.