Arriva wil treinen laten rijden tussen Dordrecht en Rotterdam

De nieuwe plannen voor treinvervoer in Nederland zorgen mogelijk voor minder tot geen NS-treinen tussen Dordrecht en Rotterdam. Mocht dat gebeuren, dan wil OV-bedrijf Arriva treinvervoer op dit traject gaan verzorgen. Dat vertelde Roos Zevenboom van het bedrijf donderdagochtend in de uitzending bij Jan Middelkoop.

Het is de bedoeling dat de NS de hogesnelheidslijn richting Breda meer gaat inzetten, door intercity’s te vervangen door snelle treinen. Hierbij komen een aantal intercity’s te vervallen, waaronder treinen die stoppen in Dordrecht. De nieuwe spoorlijn loopt namelijk niet langs het huidige treinstation van Dordrecht.
Dit zou betekenen dat treinvervoer tussen Dordrecht en Rotterdam sterk verminderd wordt of zelfs stopt.

OV-bedrijf Arriva heeft de intentie uitgesproken om in dit gat te springen, maar er is één probleem: ze mogen dit niet. De NS heeft namelijk het alleenrecht op het hoofdrailnet, waar het traject Rotterdam-Dordrecht onder valt. En dat zou anders moeten, “want uiteindelijk doen we het met z’n allen voor de reiziger”, aldus Zevenboom.

Voorlopig is het afwachten tot meer bekend is over de manier waarop de NS het traject gaat bedienen, en hoe de politiek hier op reageert.