Artiesten houden benefietconcert voor gesneuvelde tourbus Chris van Velde

Chris van Velde is een grote naam binnen de Rotterdamse muziekscene. Hij is geluidstechnicus en producer van LGM Studios en met zijn tourbus ging hij met verschillende bands door heel Europa. Tot twee dagen geleden, toen zijn bus het in België begaf. Vrijdag geven artiesten met wie hij samenwerkte, zoals Wesley Walker van Gewoon Fucking Raggen, een benefietconcert voor het iconische busje. “We zijn toch een soort familie.”

Zoals gewoonlijk belt Wesley Walker voor een optreden Chris van Velde op, met de vraag of zijn band gebruik kan maken van Van Veldes busje en zijn geluidstechnische kennis. Maar wanneer de tourbus kapot blijkt te zijn gegaan, staat ieders wereld even stil. Walker: “Het was een emotioneel moment voor Chris. Tijdens de coronaperiode had hij het al enorm zwaar en nu kwam dit er ook nog bij. Zijn busje is door heel Europa getourd en hij heeft me er zelfs mee helpen verhuizen. Zo’n benefietconcert organiseren voelt als een kleine moeite.”

Rotown
Dus verzamelde Wesley Walker een paar bands die dichtbij Van Velde staan. Vrijdagavond spelen Rats on Rafts, BED, Donkey Kung Fu, The Homesick dj-set en Xenia Gott kosteloos in Rotown. “De organisatie ging heel soepel. Iedereen had tijd en wilde graag helpen. We zijn toch een soort familie. Als iemand problemen heeft, sta je voor elkaar klaar.”

Met het benefietconcert hoopt Walker zo’n vierduizend euro op te halen. “Zo’n busje kost veel geld, maar ik denk dat we nu al meer hebben dan we verwacht hadden. We gaan keihard knallen en de situatie voor hem oplossen.” En daar is Van Velde hem erg dankbaar voor. “Hij vindt het supercool.”

Rotterdammers die de geluidsman willen helpen en wat geld kunnen missen, kunnen hier een bedrag doneren.