Avondvierdaagse als startpunt van afvalrace Giovanni

Giovanni Nassy doet veel voor zijn buurt en werkt onder meer voor WMO Radar. Het enige probleem: hij kampt met overgewicht. Hoeveel hij precies weegt is onzeker, maar na veelvuldig in het ziekenhuis te zijn beland, start hij een afvalrace.
Gio wil er vanaf komen door te sporten. Zijn streven is om normale kleding te kunnen dragen en zich gezond te voelen. “Van donuts naar adonis worden”, grapt hij. “Toen ik voor de tweede keer in het ziekenhuis kwam te liggen dacht ik: dit gaat wel erg snel. Zo gaat dit niet langer door. Zo kan ik m’n dochters niet naar het altaar brengen.” 

Hij wordt in zijn strijd tegen de kilo’s bijgestaan door Moenne van la Parra. Zij is beweegmaatje bij Avant Sanare. “De komende drie weken ga ik hem testen en dan ga ik samen met een personal trainer een voedingsschema voor hem maken. Sowieso heeft hij ook een voedingsschema nodig, naast wat ik hem lichamelijk ga bijbrengen.” 

Giovanni doet het om zich beter te voelen, maar ook om anderen in de buurt te helpen.“Er zijn een heleboel mensen met overgewicht. Ook jongeren. Als ik daar een voorbeeld voor kan zijn, dan is dat mooi meegenomen. Daarom laat ik het ook opnemen. Zo dat ze denken: als hij het kan kan ik het ook.”