Babyboom op Eiland Van Brienenoord

Tijd voor een kraambezoekje aan het Eiland Van Brienenoord, want er is een Schotse Hooglander kalfje geboren! De jongste langharige aanwinst kwam donderdag 30 november 2017 ter wereld. En binnenkort is hij niet alleen, want op korte termijn wordt er nog een kalfje verwacht!

 

De Schotse Hooglanders op het Eiland Van Brienenoord zijn een waar begrip. Ze grazen in de zomer, tot aan het begin van de winter, op het eiland. Wanneer er te weinig groen te vinden is op het eiland vertrekken zij naar Rozenburg. Het is tevens niet de eerste keer dat er een kalfje geboren wordt in de herfst. Beheerder Maarten van der Valk vertelt hoe dit komt in de reportage die wij eerder hebben gemaakt.

De diertjes zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Het wordt de bezoekers wel aangeraden om afstand te houden en de Schotse Hooglanders niet op te jutten. Vooral wanneer er sprake is van een kalfje. Zoals Piet Holster, die de beesten vervoert van Rozenburg naar het Eiland Van Brienenoord, eerder in een reportage zei: “Je moet natuurlijk wel voorzichtig zijn en bijvoorbeeld niet tussen een moeder en haar lam lopen.” In deze reportage zien we hoe de Schotse Hooglanders na een “vakantie” in Rozenburg weer terugkeren naar het Eiland Van Brienenoord.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat