Back2Next helpt jongeren met problematisch gedrag

Back2Next is een dagbestedingstraject van Stichting Urban Skillsz. Het programma is opgericht om jongeren met problematisch gedrag te coachen en trainen.

De jongeren ontdekken hun interesses, kwaliteiten en vaardigheden door zeker drie wekelijks lessen te volgen. “Ik vocht veel en was agressief en de cijfers waren niet zo goed”, vertelt Cardiona Rosario. Ze doet daarom mee aan het Back2Next traject.

“We houden ons bezig met het begeleiden van jongeren. Nieuwe kansen bieden aan jongeren. Back2Next is een traject die we draaien. Een dagbestedingsproject”, legt Sherandel Rosa uit. “Speciaal voor jongeren die uitvallen binnen het onderwijs.”

Met Cardiona gaat het nu een stuk beter. “Ik heb hier nog nooit gevochten. Ik scheld minder en ik word minder snel agressief”, zegt ze. Volgend schooljaar begint ze weer in het reguliere onderwijs. Maar daar zit ze nog niet echt op te wachten. “Nog niet. Het is spannend. Hier heb je gewoon een klas met tien of elf kinderen en dan ga ik naar een school met meer kinderen en verschillende klassen.” Ze kan gelukkig rekenen op Back2Next. “Belangrijk is dat wij bij de startgesprekken zijn op de nieuwe school. Dan kunnen we handvatten geven aan de docenten daar. Zo van: dit is wat werkte voor de leerlingen hier bij ons”, besluit Sherandel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter