Baek heeft de beste hamburger van Rotterdam

De beste hamburger van Rotterdam wordt gegeten bij restaurant Baek. Dat blijkt uit de Hamburgertest van blogger Serge, die hij dit jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft gehouden. Nummer twee van de test is de ‘Hamburg’ van het gelijknamige restaurant en nummer drie is de ‘Hot Ass’ van de Burger Club. De vlogger van de website thatguyfromrotterdam.com testte deze editie in totaal 32 hamburgers.

Die beoordeelt hij op zes criteria, waaronder de kwaliteit van het vlees, het broodje, de extra toppings en de saus. Daarnaast is het volgens Serge belangrijk of je de hamburger met twee handen kan eten zonder er een rotzooi van te maken, en gaat het om de presentatie van de burger. Dit jaar was de test extra spannend omdat restaurants Hamburg en Baek exact even goed scoorden in de eerste proefronde.

De beste 10 hamburgers uit de eerste ronde at Serge nog een keer in een tweede ronde. Hieruit bleek Baek toch een net iets betere burger te serveren. Volgens Serge kwam dat vooral door de originaliteit van het broodje. ‘‘In alles proef je de liefde voor lekker eten en dat maakt deze burger simpelweg de beste hamburger van 2018!’’, aldus de blogger.

Peter, een van de eigenaren van Baek, is trots op de uitverkiezing. Volgens hem heeft de chef van het restaurant twee kleine aanpassingen gedaan naar aanleiding van de Hamburgertest van vorig jaar. Toen eindigde Baek nog op de tweede plek. ‘‘Het geheim daarbij is blijven proeven. Op die manier kom je uiteindelijk tot de perfecte samenstelling van de ingrediënten.’’

Op de website thatguyfromrotterdam.com bericht vlogger Serge al jarenlang over de hamburgers die Rotterdamse restaurants serveren. Over het ontstaan van deze burgertest zegt Serge: “Toen ik 5 jaar geleden een hamburger wilde gaan eten bij een populaire hamburgerzaak, moest ik 45 minuten wachten op een tafeltje. Dat werkt voor mij niet als ik trek heb. Dus ik ben op zoek gegaan naar naar een andere goede hamburger. Achteraf bleek die beter dan degene die bij een horecawedstrijd hoog scoorde. Toen ontstond het idee om hamburgers te gaan testen. Ik was anoniem, bestelde hamburgers en kreeg ze voorgeschoteld zoals iedere andere consument ‘m voorgeschoteld kreeg. Dat geeft wat mij betreft een beter beeld dan een wedstrijd waarbij chefs hun ideale creatie onder perfecte omstandigheden kunnen creëren. Inmiddels moet ik wat trucs toepassen om niet herkend te worden, maar tot nu toe gaat me dat aardig af”.

Serge maakt de winnaar van de Hamburgertest elk jaar bekend op International Hamburger Day. Zie hier de complete uitslag van de Hamburgertest 2018.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat