Bar De Nieuwe Lichting proost met Rotterdammer Beau Zwart

Stichting de Nieuwe Lichting en OPEN Rotterdam slaan de handen ineen voor Bar De Nieuwe Lichting. De komende zeven weken schuift iedere woensdag een van de ‘zeven tofste Rotterdamse bands van dit moment’ aan bij de bar van Immanuel Spoor. Hij gaat met de muzikanten in gesprek onder het genot van een speciaal voor hen gemaakte cocktail. Deze aflevering proost hij met Beau Zwart.

Voor Beau Zwart maakt Immanuel de Beaulicious, een tropische cocktail met een kleine bite: ‘tropsich omdat ik allemaal verschillende dingen doe?’ vraagt Beau. ‘Ik kom gewoon uit Holland he, maar ik snap hem wel!’

Beau Zwart speelde van zijn achtste tot zijn dertiende klassiek piano: ‘ik speelde toen ik jong was in veel kerken. Maar op een gegeven moment vond ik dat klassieke saai worden. Ik wilde mijn eigen muziek maken. Dus dat is zo een beetje geëvalueerd dat ik Jazz en Hip Hop tegen kwam en zelf beats ging maken.’ vertelt Beau

Immanuel is initiatiefnemer van Stichting De Nieuwe Lichting en presenteert het programma. Hij helpt Rotterdamse talentvolle muzikanten aan een podium. Bar De Nieuwe Lichting zie je vanaf 14 juli elke woensdag rond 18.15 uur bij OPEN Rotterdam.