Series van OPEN Rotterdam/
Bar De Nieuwe Lichting

Stichting de Nieuwe Lichting en OPEN Rotterdam slaan de handen ineen voor Bar De Nieuwe Lichting. De komende zeven weken schuift iedere woensdag een van de ‘zeven tofste Rotterdamse bands van dit moment’ aan bij de bar van Immanuel Spoor. Hij gaat met de muzikanten in gesprek onder het genot van een speciaal voor hen gemaakte cocktail.

Aflevering 7 – Het Gezelschap

Stichting de Nieuwe Lichting en OPEN Rotterdam slaan de handen ineen voor Bar De Nieuwe Lichting. De komende zeven weken schuift iedere woensdag een van de ‘zeven tofste Rotterdamse bands van dit moment’ aan bij de bar van Immanuel Spoor. Hij gaat met de muzikanten in gesprek onder het genot van een speciaal voor hen gemaakte cocktail. In deze laatste aflevering proost hij met Het Gezelschap.

Aflevering 6 – Beatboxer Maask

Stichting de Nieuwe Lichting en OPEN Rotterdam slaan de handen ineen voor Bar De Nieuwe Lichting. De komende zeven weken schuift iedere woensdag een van de ‘zeven tofste Rotterdamse bands van dit moment’ aan bij de bar van Immanuel Spoor. Hij gaat met de muzikanten in gesprek onder het genot van een speciaal voor hen gemaakte cocktail. Deze aflevering proost hij met Maask.

Aflevering 5 – Vijfkoppige band Smudged

Deze aflevering proost Immanuel Spoor met Smudged. De groen geschminkte vijfkoppige band Smudged proost met Immanuel met de Mean, Green, Dream. Een groen gemixte cocktail met absint. Je weet wel, dat ene drankje waar van Gogh zijn oor door afsneed. “Erg lekker, I like it. Zoet en sterk”, roepen de leden van de band.

Harde techno beats met drums en gitaar, dat maakt Smudged. De band is ontstaan door samen te spelen op een festival. “Het is een heel simpel en grappig verhaal. Jij (doelend op Immanuel, red.) organiseerde een festival, waar wij wilde spelen met andere bands waarin we zaten. Die bandleden van toen wilden alleen niet spelen, omdat er geen geld was. Maar wij wel”, legt drummer én zanger Bart uit.

Aflevering 4 – Indieband Socks;SportsSocks

In deze aflevering proost Immanuel Spoor met Socks;SportsSocks. Voor de heren van Socks;SportsSocks maakt Immanuel de sockstail White Russian. Het drankje valt in de smaak. “Ik vind het lekker! Beetje stracciatella-achtig, koffie met crème”, zegt Djurre.

Normaal gesproken bestaat de band uit 5 man, vandaag schuiven Djurre, Huy en Tommy aan bij Immanuel. Socks;SportSocks is een band die indie ambient punk muziek maakt. “Onze eerste muziek kwam uit net iets voor corona. Ik denk een maandje voordat we de lockdown ingingen. De tijd daarna was voor ons heel rustig, we hebben niet veel kunnen spelen. Maar we hebben wel veel muziek kunnen maken”, vertelt Djrurre.

Aflevering 3 – Beau Zwart

Deze aflevering proost Immanuel Spoor met Beau Zwart. Voor Beau Zwart maakt Immanuel de Beaulicious, een tropische cocktail met een kleine bite: ‘tropsich omdat ik allemaal verschillende dingen doe?’ vraagt Beau. ‘Ik kom gewoon uit Holland he, maar ik snap hem wel!’

Beau Zwart speelde van zijn achtste tot zijn dertiende klassiek piano: ‘ik speelde toen ik jong was in veel kerken. Maar op een gegeven moment vond ik dat klassieke saai worden. Ik wilde mijn eigen muziek maken. Dus dat is zo een beetje geëvalueerd dat ik Jazz en Hip Hop tegen kwam en zelf beats ging maken.’ vertelt Beau

Aflevering 2 – LE MOTAT

In deze aflevering proost Immanuel Spoor met LE MOTAT. Voor LE MOTAT maakt Immanuel de LEMOZAT. Een mierzoet drankje dat uiteindelijk uitmondt in een een stomp op je muil. LE MOTAT alias Tato Wesselo kan het drankje niet sterk genoeg. “Dat mierzoete snap ik wel, maar die stomp in je muil kunnen we nog even bijschenken. Die heb ik niet echt gevoeld”, aldus Tato.

Tato wil met zijn band LE MOTAT de rest van zijn leven muziek kunnen maken. “Ik wil dat mijn muziek met mij mee ontwikkelt. Als mens verander je, dat betekent dat je muziek mee verandert. Een doel voor mij is dat ik dat kan blijven doen zonder dat ik mezelf beperkt voel door externe factoren. Ik wil muziek blijven maken tot mijn zeventigste””, vertelt Tato.

Aflevering 1 – Synthpop-duo Kuzko

Deze aflevering proost Immanuel Spoor met synthpop-duo Kuzko. Voor Kuzko maakt Immanuel een cocktail met de naam Teardrops on the dancefloor. Deze blauwe cocktail met een zoet randje werd bedacht door Kuzko’s eigen Sam. Immanuel draait er z’n hand niet voor om deze cocktail speciaal voor de muzikanten na te maken. Het drankje valt in de smaak.

Kuzko heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Danique en Sam staan vaak als typetjes op het podium. “Onze typetjes zijn gebaseerd op mensen die we zagen in Los Angeles. Daar zijn we ooit voor een half jaar op uitwisseling geweest en dat heeft ons wel beïnvloed.” De twee hebben knuffellama’s mee als mascottes. “Hun outfit matcht vaak met die van ons.”

Aflevering 7 – Het Gezelschap…

Aflevering 6 – Beatboxer Maask…

Aflevering 5 – Vijfkoppige band Smudged…

Aflevering 4 – Indieband Socks;SportsSocks…

Aflevering 3 – Beau Zwart…

Aflevering 2 – LE MOTAT…

Aflevering 1 – Synthpop-duo Kuzko…