Barbier & DJ Pascal Bannink chillt thuis in de jaren 50

‘Oost West, Thuis Best’. Weet je nog, zo’n spreuk die je opa en oma nog op een tegeltje in de wc hadden hangen? Zo’n lekker ‘oerhollandsch’ gevoel van vlak na de oorlog. Bij Pascal Bannink in Rotterdam west waan je je in een heel andere tijdsperiode.

Overdag is hij barbier in de kelder van Hotel New York. En als hij aan het einde van de werkdag het antieke interieur van de New York Barbershop laat voor wat het is, kan hij thuis rustig verder genieten van eigen vintage-interieur dat hij over de jaren bij elkaar verzameld heeft. “Ik vind het te gek. Ik houd van oude spullen en oude auto’s. Op een gegeven moment kreeg ik wat spulletjes van mijn opa en oma en kwam erachter dat ik ook mijn hele huis er tegenwoordig nog mee in kan richten,” aldus Bannink.

In de avond gaat Pascal regelmatig door het leven als DJ GoGo Mania. Kom bij hem niet aan met een USB-stick vol MP3’tjes, want hij draait gewoon nog vinyl. “Veel van dat spul komt uit de jaren ‘50 en ‘60 en je kan het nog steeds afspelen. Ik heb ook wel eens CD’s gehad uit de jaren ‘80 en die doen het al niet meer.

Wij keken mee hoe Pascal zich klaarmaakt in aanloop naar een optreden. Pascal vervoert zijn bijzonder spullen in stijl: een Volvo die de status van oldtimer al lang en breed verdiend heeft.