Baroeg bestaat veertig jaar en dat wordt uitgebreid gevierd!

Donderdag 6 mei viert Poppodium Baroeg haar veertigste verjaardag. Helaas is het niet mogelijk om het jubileum in mei groots te vieren, al komt er genoeg leuks op het pad. Zo komt er een boek uit over de geschiedenis van de club, breng Baroeg samen met schoenenwinkel Mascolor een schoen op de markt en komt er in samenwerking met DIG IT UP een tentoonstelling over het 40-jarig bestaan.

Tevens is de club verkozen tot Echt Rotterdams Erfgoed en kun je deze week kijken naar een aantal livestreams met optredens van verschillende artiesten. Donderdagavond konden fans meedoen aan een potje bingo.

Schoenenlijn en Echt Rotterdams Erfgoed
Ter ere van het jubileum brengt Baroeg later dit jaar een boek uit waarin ze terugblikken op de geschiedenis van de club. Onderwerpen als het jongerencentrum in de jaren 80, het poppodium en de bandjes in de eerdere jaren, komen aan bod. Het Baroeg-boek is later dit jaar verkrijgbaar.

Ook dit jaar is er een samenwerking met Rotterdamse schoenenwinkel Mascolori en kunstcollectief Monkidoe van start gegaan. Deze zomer brengen de drie partijen hun eerste exclusieve schoenenlijn uit.

Baroeg is dit jaar ook verkozen als Echt Rotterdams Erfgoed en gaat hiermee podia als Vereniging Poortgebouw, Grounds, Theater Zuidplein en Eendracht Festival achterna. Het initiatief van Museum Rotterdam geeft erkenning aan personen en activiteiten die het hedendaagse Rotterdam kenmerken.

Livestream via OPEN
Baroeg zendt in de week van het jubileum ook een aantal speciale livestreams uit. Zo kun je vrijdag 6 mei kun je meedoen aan de online bingo over veertig jaar Baroeg en swing je op 7 mei mee op de beats van directeur/programmeur Leon. Hij draait nummers van bands die de eerste twintig jaar in Baroeg hebben gespeeld. Tot slot is er op zondag 9 mei een Baroeg quiz.

Alle evenementen zijn via Twitch te volgen.