Basisschool rent zich rot voor Kenia

Leerlingen van het Fridtjof Nansen Basisonderwijs spannen zich vrijdag in voor het goede doel. Met een sponsorloop haalt de school geld op, zodat kinderen van een school in Kenia iedere dag een warme maaltijd voorgeschoteld krijgen.

Met de sponsorloop waarbij de kinderen zich hebben laten sponsoren door vrienden, familie en buurtgenoten, proberen zij een minimaal bedrag van €6.000 euro op te halen. Ook houdt de school een vrijmarkt op het plein, waar door leerlingen zelf gemaakte spullen worden verkocht. 
Het doel van de sponsoractie is om een jaar lang ieder kind op een basisschool in Kenia een warme maaltijd met groente en fruit te geven. Dit is nu niet het geval. Het komt vaak voor dat maar de helft van de klas een warme maaltijd kan betalen, de andere helft van de scholieren kan niets anders doen dan toekijken. 

Meester Luuk uit groep 7/8 zag dit afgelopen zomer met zijn eigen ogen en wilde actie ondernemen. Zo kwam de school op het idee om de sponsoractie op te zetten. De Fridtjof Nansen school in Ommoord zet zich vaker in voor een goed doel. Twee jaar geleden werd er €14.000 opgehaald, waarmee boeken, stoelen en tafels voor de kinderen in Kenia werden gekocht.