Basisschoolkinderen het ijs op bij Schaatsbaan Rotterdam

De gemeente biedt vanaf maandag 1 december schoolschaatsen aan op de Schaatsbaan Rotterdam voor het project Lekker Fit! Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) verzorgde om 9.00 uur samen met de leerlingen van de Theresiaschool de aftrap van het Lekker Fit! schoolschaatsen. 
Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente Rotterdam zich in voor een gezond gewicht en voldoende beweging bij Rotterdamse kinderen van nul tot veertien jaar. Rotterdam Lekker Fit! heeft daarom in samenwerking met Schaatsbaan Rotterdam meerdere dagen beschikbaar gesteld waarop basisscholen zich konden aanmelden voor schoolschaatsen. Ruim 2.300 leerlingen mogen deze winter vrij schaatsen met hun Lekker Fit! gymleraar of zelfs een ijshockey- of een lange baan schaats clinic volgen, die de school zelf konden bijboeken via de schaatsbaan.

De interesse in het schoolschaatsen is groot: Binnen mum van tijd waren de beschikbare dagen volgeboekt. Deze winter maken 34 scholen via Lekker Fit! gebruik van de mogelijkheid om met de Lekker Fit-gymleraar vrij te komen schaatsen.