Basisschoolleerlingen treden op tijdens het Rotterdam Bluegrass festival

Het Pijnackerplein is van 23 tot en met 25 juni het toneel voor het Rotterdam Bluegrass Festival. Internationale en lokale artiesten treden op. Dit jaar was er ook een heel bijzonder optreden. Leerlingen van de basisschool Het Plein hebben na slecht vijf weken oefenen een optreden op het festival.

Het Rotterdam Bluegrass Festival is ooit ontstaan als buurtinitiatief, omdat de bewoners vonden dat er niet genoeg gebeurde in het prieeltje op het plein. Guido de Groot besloot daar iets mee te doen en hij zette het festival op. Ondertussen is het festival niet meer weg te denken uit Rotterdam-Noord.

Guido wilde ook graag de basisschool Het Plein betrekken bij het festival: “Iedereen erbij betrekken is gezelliger dan mensen uitsluiten. Ik vind het belangrijk dat iedereen komt. Ook de kinderen van de basisschool en hun ouders. We deden altijd al Bluegrass workshops op Het Plein. We wilden ook altijd kinderen op het podium zetten. Mijn bedoeling is dat we over 10 á 15 jaar een lichting van onze eigen bluegrass artiesten uit het Oude Noorden hebben.” De kinderen konden door het festival een paar dagen niet op het plein spelen. Dat was nog een reden om ze te laten optreden.

De kinderen hadden niet veel tijd om te oefenen voor het optreden. Binnen slechts vijf weken moesten ze de ukelele leren spelen: “Met privéles was het al een hele klus geweest. Nu is het toch met deze tien kinderen gelukt. De kinderen verdienen alle lof. Ze hebben het fantastisch gedaan!”, vertelt muziekdocent Gijsbert Diteweg trots. De kinderen waren hun docent zo dankbaar dat ze cadeautjes voor hem hebben gekocht. Hij kreeg chocolade en een zak drop met daarop geschreven: “De liefste ukelele meester”. De kinderen gingen ook niet met lege handen naar huis. Zij kregen bloemen en een heus certificaat.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat