Basisschoolleerlingen zetten zich in voor verkeersveiligheid Afrikaanderwijk

De Da Costaschool in Feijenoord kampt al jaren met een serieus verkeersprobleem rondom de school en het nabijgelegen Afrikaanderplein. De kinderen van groep 8 vinden dat hier iets aan gedaan moet worden en komen in actie met een project van Stichting Move. Samen met studenten van de Erasmus Universiteit organiseren zij woensdag 6 maart een première voor hun korte film over verkeersveiligheid in de Afrikaanderwijk.

De filmvertoning is 6 maart om 11.30 uur in de kleine gymzaal van de Da Costaschool. Alle kinderen van de school en hun ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken. De leerlingen hopen met dit project er voor te zorgen dat het verkeer een stukje veiliger wordt voor alle bewoners van de Afrikaanderwijk.

In samenwerking met studenten van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR), het Deltaport Donatiefonds, de gemeente Rotterdam en Studio PressPlay organiseert de klas daarom een verkeersweek, voor alle leerlingen van de school. In deze week van 4 tot 8 maart volgen alle klassen van de Da Costaschool verkeerslessen, sommige groepen onder begeleiding van groep 8.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter