Beatrice ervaart lockdown voor een tweede keer

We worden in deze uitzonderlijke tijd niet alleen geconfronteerd met de ontregeling van ons heden, maar ook met grote vragen over de toekomst. Gaan we straks terug naar ‘normaal’, of komt er een wereld die ‘anders’ is? En zo ja, hoe ziet dat ‘anders’ er dan uit?

In deze nieuwe serie Uit de Nieuwe Wereld, gaat Ron Blom al wandelend, in het Essenburgpark, op zoek naar persoonlijke verhalen van mensen. Over hoe de Rotterdammers de afgelopen periode van social distancing, lockdown hebben ervaren. Wat zij hebben geleerd in deze periode, maar vooral, hoe zij de toekomst zien.

Wat is echt belangrijk en waarom en hoe kunnen we samen bouwen aan een nieuwe wereld, Na Coro(na)?

Aflevering 3 
In deze derde aflevering van ‘Uit de nieuwe wereld’ gaat Ron in gesprek met Beatrice en Jan. Beatrice vertelt dat ze twee jaar geleden chronisch ziek werd en toen eigenlijk al meemaakte wat veel mensen tijdens de lockdown ervaren hebben. En Jan vertelt dat hij ook straks, na corona, wil blijven wandelen in de Rotterdamse stadsnatuur. Beiden vinden ze dat het rustige tempo van de lockdown iets is om vast te houden.

Ron roept kijkers op om hun toekomstvisie, voor een wereld na Corona te delen. Op de website vind je meer informatie over hoe je je filmpje aan kunt leveren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat