Bed, Bad en Brood-Voorziening in Pauluskerk is een feit

Rotterdam is met de steun van de gemeente een officiële Bed, Bad en Brood-voorziening rijker. In de Pauluskerk in Rotterdam zijn mensen zonder verblijfsvergunning vanaf vandaag welkom om, naast het reguliere programma dat overdag wordt aangeboden, ook te blijven overnachten. Er worden in totaal 24 plaatsen aangeboden voor uitgeprocedeerde vreemdelingen.


De Bed, Bad en Brood-voorziening is speciaal opgezet voor mensen zonder verblijfsvergunning. Zij mogen niet meer in Nederland verblijven, maar om uiteenlopende redenen kunnen zij ook niet terugkeren naar hun land van herkomst.

Woordvoerster Jacqueline Kolpa geeft aan dat de Pauluskerk de financiële steun van de gemeente erg waardeert. “Maar tegelijkertijd is dit een éérste stap op weg naar een humaner vreemdelingenbeleid”. Volgens de kerk zit de kern van het probleem veel dieper en moeten er structurele maatregelen worden genomen om het probleem op te lossen.

Onder andere staatssecretaris Fred Teeven, burgemeester Ahmed Aboutaleb en de algemeen directeur van de dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) van het ministerie van Veiligheid en Justitie, Rhodia Maas, waren aanwezig bij de opening van de voorziening. Teeven sprak tijdens zijn bezoek met de hulpverleners van de Pauluskerk, vertegenwoordigers van vluchtelingenorganisaties en verschillende uitgeprocedeerde vreemdelingen.