Befaamde Toko de Waart aan de Binnenweg stopt

Familiebedrijf Toko de Waart, sluit de deuren op 1 oktober 2018, omdat het werk te zwaar wordt voor de eigenaren. De winkel met exotische producten is ooit als vishandel begonnen op de Mathenesserweg in 1914, naar de Nieuwe Binnenweg verhuist in 1945 en verdwijnt per 1 oktober 2018 volledig uit het straatbeeld omdat ze geen koper kunnen vinden.
Eigenaren Hans Oost en Martine de Waart vinden het jammer, maar zeggen dat het te veel wordt. Volgens Oost heeft de verruiming van de openingstijden ze uiteindelijk genekt. “Het is 50 weken per jaar ongeveer 75 uur per week werken!”

Op de vraag wat het stel na 1 oktober gaat doen, zegt meneer Oost: “We willen graag nog de Euromast op, naar Blijdorp en het Maritiem Museum.” Allemaal dingen waar ze als ondernemer geen tijd voor hadden. En als hij zich echt verveelt dan gaat hij aan het werk als vrachtwagenchauffeur. “Vanaf mijn 14e al de ambitie gehad, maar nooit kunnen doen. Ik heb alle rijbewijzen al”, aldus Oost.

De winkel heeft alleen korting op potten en pannen, de hardware, zoals Hans het noemt. De software, oftewel etenswaren, worden te zijner tijd niet meer ingekocht. Wat overblijft geeft hij weg aan de voedselbank.

Bekijk hier onze reportage terug over Toko de Waart twee jaar geleden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat