Ben Wijnstekers: ”Terugdenken aan Coen Moulijn was het mooiste moment”

Jan Middelkoop sprak vanochtend met Ben Wijnstekers over de herdenking van Coen Moulijn tijdens de benefietwedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen. In de elfde minuut van de wedstrijd applaudisseerde het publiek in de Kuip voor de op 4 januari 2011 overleden linksbuiten van Feyenoord.

Mevrouw Moulijn, het bestuur en het publiek van Feyenoord stonden stil, want gisteren was het precies vier jaar geleden dat Moulijn is overleden. ”Terugdenken aan Coen Moulijn, misschien wel de beste voetballer van Feyenoord ooit, was gisteren het mooiste moment tijdens de wedstrijd”, aldus Ben Wijnstekers.

Wijnstekers heeft goede herinneringen aan de voetballer. ”Met mijn vader en moeder ging ik vroeger naar Feyenoord kijken en toen was Moulijn de beste samen met Willem van Hanegem en Jansen. Moulijn was echt een linksbuiten waar mensen voor naar het stadion gingen. Hij was zoals Robben, maar wel anders op snelheid.”  Een waardige opvolger van Coen Moulijn heeft Feyenoord na al die jaren nog niet gevonden volgens Ben Wijnstekers. ”Jerson Cabral begon goed, maar viel weg en Jean-Paul Boëtius zit nu in een dip. Feyenoord heeft een nieuwe Moulijn nodig.” 
Luister hieronder het gesprek met Ben Wijnstekers terug: