Benefietconcert tilt donaties Keilewerf naar ruim 540.000 euro: ‘Hoop vooral door te kunnen gaan’

Artiestenmanager Thirza van der Weijde kwam na de brand in de Keilewerf van 28 juni meteen in actie om een benefietconcert te organiseren en om zo bij te dragen aan de inzamelingsacties om gedupeerde ondernemers van de Keilewerf te kunnen compenseren. ‘’Ik hoefde eigenlijk niemand meer te benaderen want alle bands namen eigenlijk al contact op met mij of ze konden spelen om zo te helpen, het is eigenlijk een grote reünie”, vertelt Thirza.

Thirza hield zelf ook een muziekstudio aan de Keilewerf en de brand heeft haar diep geraakt. ‘’Ik heb gelijk dezelfde dag al contact opgenomen met Annabel of het mogelijk was om een benefietfeest te organiseren, Annabel wilde graag helpen en stemde er gelijk mee in.” Op het benefietfeest spelen bijna alleen maar bands die zelf ook een sterke verbinding met de Keilewerf hebben, of ze repeteerden er zelf of ze hebben op een Keilewerf festival gespeeld.

Eén van de deelnemende artiesten is Max Horák die naast zijn studio acht gitaren en zijn auto verloor bij de brand. ‘’Het is echt een hele zware periode voor iedereen die verbonden is aan de Keilewerf, ik ben wel heel trots dat we dit met elkaar hebben weten neer te zetten’’.

Een cultureel centrum van Rotterdamse makers verdween in een klap van de kaart, maar gelukkig niet uit het Rotterdamse hart, want er werd massaal gedoneerd en geholpen. Met het benefietconcert in Annabel erbij komt de teller op  542.000 euro om de ‘Keilewervers’ te compenseren. Een heel mooi bedrag om materiaalkosten mee te kunnen dekken en na te denken over een nieuwe start. Thirza hoopt vooral de speciale verbinding en vrijheid, waar de oude Keilewerf zo om bekend stond, te kunnen behouden.