Bep (72) ontdekt nieuwe technologieën tijdens E-healthweek

Deze week is het de E-healthweek en in de Havenpolikliniek werden woensdag de nieuwste technologische ontwikkelingen in de zorg getoond. Appen met de huisarts? Het is maar een van de voorbeelden van wat straks allemaal moet kunnen.

Op de vraag of Bep zich daar iets bij kan voorstellen antwoord ze resoluut ‘nee’. “Maar of ik het zou willen? Ik kan geen ‘ja’ en kan ook geen ‘nee’ zeggen”, besluit ze. Dus gaat ze langs de verschillende stands met bedrijven die nieuwe technologieën aanbieden voor het verbeteren van de zorg. “In onze app kun je berichten sturen naar de zorgverleners die jou uitgenodigd hebben voor die app. Natuurlijk heb je voor noodgevallen nog wel gewoon de noodlijn, maar voor kleine dingen kun je op deze manier de dokter benaderen”, vertelt Godfried Bogaerts van BeterDichtbij.

Naast apps die het contact vergemakkelijken stuit Bep ook op een pleister. Die wordt op de borst aangebracht en verzamelt informatie over de hartslag en ademhalingsfrequentie van de patiënt. Zo hoeft Bep, zelf hartpatiënt, bijvoorbeeld niet meer zo vaak voor controle naar het ziekenhuis. “Dat zie ik toch wel als een uitkomst”, concludeert ze.