Oude Westen TV

Oude Westen TV is een wekelijks programma gemaakt in het hart van Rotterdam. Het is Wijk TV: Voor de Buurt. Door de Buurt. Wijkbewoners werken samen met professionals en vertellen het verhaal van HUN wijk.

Aflevering 183

Deze week in Oude Westen TV: de eerste Reggae Sunday Seated Session in het Keilecafé georganiseerd door The Jambassy en Reggae Jams Thursday, Stichting Uitjezelf verhuist van de Havenstraat naar de Rozener manzstraat tegenover Pier 80 en Nando Silva begeleidde Suzy Almada op gitaar in de Heilige Boontjes aan het Eendrachtsplein.

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/XQicGEm7rNA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Aflevering 182
Deze week bij Oude Westen TV kwamen in Leeszaal-West mensen uit de wijk bijeen voor Thuis bij de Aktiegroep. Ook zie je een interview met zangeres Naaz bij het First Steps festival op het Schouwburgplein. Daarnaast bood Rdam Sound opnieuw een Open Podium voor opkomende kunstenaars.

Aflevering 181
In de nieuwe aflevering van Oude Westen TV houdt Stichting Tussentuin een bijeenkomst met buurtbewoners op het Mariadek, om deze wat op te knappen en te verbeteren. Ook zie je hoe de FNV strijdt voor een minimumloon van 14 euro in het wijkgebouw van de Tussendijken, Pier 80. Tot slot kan je weer genieten van beelden van Festival First Steps, dat volgens coronavirusregels van de overheid werd gehouden op onder andere het Schouwburgplein!

Aflevering 180
Deze week in Oude Westen TV het Ethiopisch Nieuwjaar werd met veel sfeer bij het Ethiopische restaurant aan de voet van het Dakpark gevierd. In de Schapenweide ging men in het kader van de Parkenmaand op jacht naar wilde planten en vond deze ook & een nazomerfeest voor het huis van de wijk van het Oude Westen strekte tot veel vreugde bij de kinderen en hun ouders.
 

Aflevering 179
Deze week in Oude Westen TV Nightclub La Bonanza herleefde weer met het Rijnhoutpleinfestival van de ondernemers rondom. Ruben Seymonson liet zijn kunstwerken bewonderen in de galerie met de nodige uitleg van hemzelf en op het Kapelplein werd voor het Coolhaveneiland een Wereld Wijde Wijkfestival georganiseerd.

Aflevering 178
Deze week in Oude Westen TV ijs kan heel lekker zijn, zolang het gezond voor ons is, en dat vind je op het Stadhuisplein. Bij Radio Konmakandra verscheen de winnares van de vijfde prijs dit jaar van een internationale poëziewedstrijd voor migranten & in Rijndam werd een voorstelling over Sneeuwwitje opgevoerd.

Aflevering 177
Deze week in Oude Westen TV een bijzondere winkel met een aparte doelstelling, een terugblik naar een interview met een oud-inwoner van het Oude Westen over zijn muzikale carrière en een medley van het optreden dat Omar Ka and Friends gaf voor het 1-jarig bestaan Injera Habesha.

 

Aflevering 176
In het “Kasteel” van Spangen bezorgde Everyday People de plaatselijke jeugd een geweldige dag. Aan het Hudsonplein vierde het Ethiopische restaurant Injera Habesha diens 1-jarig bestaan en het ontmoetingscentrum op het Dakpark ziet er al bijna voltooid uit. Zou dat waar kunnen zijn?!

Aflevering 175
Stichting “de Zoek naar Schittering” verzorgde een boeiende poëtische tocht langs de Schie. Voor de kinderen en hun ouders werd een bezoek aan het Eiland van Brienenoord georganiseerd & in de galerie werd weer eens een High Tea georganiseerd met dit keer een heel bijzondere violiste.

Aflevering 174
Dansende jongeren en kinderen op de Internationale Dag van de Dans in vroegere tijden. De nieuwe fototentoonstelling Extraordinary Rituals van Erica Baltimore is begonnen in onze galerie en Aktiegroep Oude Westen doet mee aan het groen houden van de wijk.

Aflevering 173
Het Zomercarnaval barstte los met the Battle of the Drums en de parade. Op de POP UP-KUNST EXPO aan de West-Kruiskade 53 stelde Ellen van Noord haar kunstwerken ten toon. DOG Parade 010 op het Tiendplein en in het Wijkpark van het Oude Westen vond het festival “Heimwee naar Suriname” plaats.

Aflevering 172
De TOS organiseerde een onvergetelijk nachtje kamperen voor de kinderen op het voetbalveld van Excelsior. Kunstenaar Andre van Frederici organiseerde zijn laatste benefietevenement; “Wan Lobi Makandra”. Er traden diverse artiesten op, zoals Earl D en op het Heemraadsplein vierde men het São João Festival, een midzomerfeest om de geboortedag van Johannes de Doper te vieren.

 
Aflevering 171 
Deze week in Oude Westen TV: Het werk in de zorg van Diederik Gommers werd geëvalueerd onder de bevolking, Space was de Place voor het Afrofuturisme in Leeszaal West en een prachtige expositie over Pop-Up valt aan de West-Kruiskade 53 in Toko 51 (ingang Anna Paulownastraat) te bezichtigen.

 

Aflevering 170
Deze week in Oude Westen TV: In de galerie werd een workshop gegeven over Angisa uit Suriname. Op de workshop volgde de Keti Koti viering in een expositie met al die prachtige Angisa en het Zonnedak van de Batavier kon worden geopend met al die zonnepanelen erop.

 

Aflevering 169 
Deze week in Oude Westen TV:  In het wijkpark van het Oude Westen kon het maandelijkse Thuis bij de Aktiegroep vanwege of dankzij het Coronavirus worden gehouden. In de galerie sloot Djon Louis Seedorf zijn expositie over Tronies toch nog succesvol af, nadat het Coronavirus de opening wist te saboteren & ook in de galerie vond weer één van de zalige High Teas in de geweldige sfeer van een expositie plaats.

Aflevering 168

Deze week in Oude Westen TV: een gulden vaas vol steunbetuigingen voor minimaal €14-, uurloon voor burgemeester Aboutaleb, een terugblik naar de yogales in Huis van de wijk de Nieuwe Gaffel en de expositie Midland Foto in de Hoed, het voormalige Wijkpaleis.

Aflevering 167

Deze week in Oude Westen TV: in Delfshaven legde een replica van het VOC-schip De Halve Maen aan, we kijken terug naar de de performance over vrouwelijkheid en mannelijkheid tijdens The Common Inn bij het Nieuwe Instituut en Poetry Slam na uitstel door het coronavirus toch plaats in Leeszaal West.

Aflevering 166

Deze week in Oude Westen TV: De Grand Finale van de 1,5 meter-sessies in Leeszaal West, de veganistische markt op het Noordplein na de versoepeling van de corona-maatregelen en kijken we terug naar het Eedrachtfestival rond het Eendrachtsplein met veel jong talent.

Aflevering 165

Deze week in Oude Westen TV een 1,5-meter sessie in Leeszaal West met oud stadsdichters Jana Beronavá en de Boy Edgar prijs winnende contrabassist Wilbert de Joode, kijken we terug naar een demonstratie voor een kledingwinkel van Stichting Bont voor Dieren en de bootcamp door Happy fit op Schouwburgplein.

 

Aflevering 164

Deze week in Oude Westen TV: kijken we terug een demonstratie voor een basisuurloon van €14,- in Wijkpark Oude Westen, treedt spokenword-artieste Ramona Maramis samen met elektrisch violiste Anne Bakker op in Leeszaal West en blikken we terug naar de extra voetbaltrainingen van Völkan Ünlu.

 

Aflevering 163

Deze week in Oude Westen TV kijken we terug naar West Side Stories over de roemruchte stadsvernieuwing van Oude Westen, luisteren we naar de soulmuziek Lushell Young en Andro Biswane als 2Souled en blikken we terug op de verkeersveiligheid van het Oude Westen.

 

Aflevering 162

Deze week in Oude Westen TV: Watergruwel werd herhaald voor de 1,5-meter-sessies in Leeszaal West, op 6 mei overleed de oud-zanger van Roméo uiteindelijk aan een zware hersenbloeding en we kijken terug naar het reisje van kinderen en ouders uit het Oude Westen naar Speelland Beekse Bergen.

 

Aflevering 161

Deze week in Oude Westen TV: Suzy Almada en Nando Silva vertegenwoordigen Kaapverdië muzikaal met veel verve in Leeszaal West, De winkels gaan weer open en Oude Westen TV vraagt zich af of dat wel verantwoord gebeurd en we kijken terug naar Project Zelfportretten in het Oude Westen.

 

Aflevering 160

Deze week in Oude Westen TV: in Leeszaal-West beten Serpil Karişli en Ulas Yesil het spits af voor de 1,5 Meter Sessies en deden dat niet onverdienstelijk, het coronavirus verstoort de samenleving nog steeds in hoge mate en vergt vele slachtoffers en introduceert Hans Lein zijn korte film Vamos in Kino.

 

Aflevering 159

Deze week in Oude Westen TV: Leeszaal West bezorgt de boeken thuis tijdens de intelligente lockdown, de fruithaag op het Dakpark stond in bloei en kwamen schapen het gras maaien en de eerste collectie van ingestuurde filmpjes uit de wijk.

 

Aflevering 158
Deze week bij Oude Westen Tv Leeszaal-West hield een grote tekenwedstrijd op en aan het Rijnhoutplein. Danser Donovan Felter geeft op maandag- en woensdagavond dansles aan kinderen in het huis van de wijk het Oude Westen. En In Grounds organiseerde de laatste Reggae Jam van 2019.

Aflevering 157
Deze week bij Oude Westen TV In Villa Thalia werd de uitkomst van de Benefiet4Kids uitbundig met de kinderen, Robin van Persie en vele artiesten gevierd. Sarah In de Paradijskerk werden de pastoor en de koster om de nodige uitleg en voorlichting gevraagd. In Jazzcafé Dizzy vond de 7e Reggae jamsessie plaats met ditmaal de groep Dreadless featuring E-Mann.

Aflevering 156 
Deze week bij Oude Westen TV een speurtocht naar de positieve kanten van het coronavirus leverde niet al teveel resultaten op. Op het Dakpark bloeien de planten weer vrolijk op, maar door het coronavirus zijn er maar weinig mensen te vinden en bij Zuidplein wordt er hard aan de conditie gewerkt in de Boxing Company.

 

Aflevering 155 
Deze week bij Oude Westen TV het coronavirus heeft ook ons stadsleven in de war gestuurd en natuurlijk moest dat worden onderzocht. Djon Louis Seedorf kwam met zijn door hemzelf geschilderde collectie tronies aanzetten in onze galerie. Geautomatiseerd te gebruiken watertank in het Oude Westen in tuin de Bajonet.

 

 

Aflevering 154
Deze week bij Oude Westen TV de huiswerkklas verhuisde van het gebouw van de Aktiegroep naar dat van de Stadsmarinier bovenin de oude Augustinusschool aan de Jozefstraat. Het overleg van de Aktiegroep behelsde weer de huidige problematiek van het Oude Westen en bij het wegblijven van het grote publiek zou bij de Vorlesebühne het Coronavirus een rol kunnen hebben gespeeld, alhoewel dit niet direct werd onderkend.

Aflevering 153
Deze week bij Oude Westen TV OWTV ontving een complimententaart van Groen Links uit handen van de lokale bestuursleden. In onze galerie ExoTea werd Internationale Vrouwendag met veel lekkernijen en lekkere hapjes bij een High Tea met wat optredens van lokale musici gevierd en in het Jeugdcentrum CJV Feijenoord werd voor het project Stadstrainers een nieuwe club ingewijd.

 

Aflevering 152
Deze week bij Oude Westen TV zijn we bij kindervoorstelling “De kleine, wilde keuken” in het Maaspodium  over de vraag “Hoe eten we over 50 jaar?”. Onze Wall and Skin Tattoo shop aan de West-Kruiskade maakte een prachtige stoepgrafitti voor onze gemeente en in Leeszaal-West werd de derde editie van Rotterdam Sound voor opkomende talenten van diverse aard gehouden.

 

Aflevering 151
Deze week bij Oude Westen TV zijn we bij de lancering van het tandartsenproject voor behoeftige kinderen in Kaapverdië door Love the Innocent Foundation, worden bij Thuis bij de Aktiegroep verhalen verteld over het verleden en de toekomst van het Oude Westen en wordt er een kritische discussie gevoerd over de torenhoge huizenprijzen in steden naar aanleiding van de filmdocu “Push”.

 

Aflevering 150

Deze week in Oude Westen tv: Flores das Ilhas organiseert voor de zesde keer een Valentijnsdiner in Post West en Lorraine Klaiber exposeert in een galerie. Julian Simmons treedt op met zijn band bij de laatste Reggae Jam.

Aflevering 149 

Deze week in Oude Westen tv: Bij W.O.R.M. kwam de jaarlijkse tentoonstelling van TEC-Art vindt weer langs met allerlei interessante producties, apparaten en bouwwerken. Lisette van Maanen presenteerde FRESH: Get on the floor 2.0, een onderzoek naar de dansende mens in het Maaspodium. 

Aflevering 148

Deze week in Oude Westen tv: Het Chinese Nieuwjaar op de West-Kruiskade en het Wijkpark van het Oude Westen, dansschool Moves floreert onder andere aan de Gaffelstraat bij ons in het Oude Westen en Elmar Levy peilt de opinie over de Chinese Nieuwjaarsviering.

Aflevering 147

Deze week in Oude Westen tv: De aftrap van Chinees Nieuwjaar, en Vorlesebühne en Mini Brasa Day in Leeszaal West.

Aflevering 146

Deze week in Oude Westen tv: Buikdansen in het wijkhuis met dansschool Bellyssima, in het Maritiem Museum valt momenteel de Interceptor van The Ocean Cleanup te bezichtigen en het Nieuwe Koor (HeNK) gaf een aquapellevoorstelling in Leeszaal West.

Aflevering 145
Deze week in Oude Westen tv: Elmar Levy vraagt aan mensen op straat wat zij van het Nieuwe Jaar verwachten, de cultuur van Eritrea werd uitgebreid in beeld gebracht in Leeszaal West. en een taalstrijd in dezelfde Leeszaal tussen dialecten en accenten!

 

Aflevering 144
Deze week in Oude Westen TV: WMO Radar organiseert een Kersttour naar de Kerstmarkt van Baarle-Nassau, Aktiegroep oude Westen organiseert een familiediner met bingo en een voorlichtingsavond over het afsteken van vuurwerk en in Grounds wordt de laatste Reggae Jam van 2019 gehouden. 

 

Aflevering 143

Deze week zijn we met Oude Westen TV bij de Benefiet4Kids in Villa Thalia. Daar wordt flink gefeest door de kinderen samen met Robin van Persie en vele artiesten. In de Hoogkwartiet van WMO Radar was er een jaarlijks kerstdiner en in W.O.R.M. werd het festival ‘Instruments Make Play’ gehouden.

Aflevering 142

Deze week in Oude Westen TV zijn we bij de kerstmarkt van Klus en Werk Cool-Oude Westen Pameijer in de Schietbaanstraat, liet Achi Chioma haar kunsten zin in de gallerie aan de Pupillenstraat en verlevendigde VLuchtige ontmoetingen de sfeer in Leeszaal West.

 

Aflevering 141

Deze week zijn we met Oude Westen TV bij de introductie van Oude Westen Buurtpreventie in Leeszaal West, geeft Robert Kwakkelstein pianorecitals in de hal van het Erasmus MC en het jaarlijks vrijwilligersontbijt in Huis van de Wijk Oude Westen.

Aflevering 140

Deze week in Oude Westen TV wordt er een nieuwe Sound of Rotterdam georganiseerd in Leeszaal West, is er een herdenking van de hongersnood 1940 in Post West en is er een inleidende demonstratie voor hoger minimumloon in Wijkpark Oude Westen.

Aflevering 139

Deze week in Oude Westen TV zijn we bij de demonstratie tegen geweld tegen vrouwen bij het Designcollege, presenteerde Thuis bij de Aktiegroep de zes bewoners waaraan een hommage zal worden geleverd en laat de tentoonstelling West Side Stories de roemruchte stadsvernieuwing van het Oude Westen zien.

 

 

Aflevering 138

Deze week bij Oude Westen TV: In het Plaswijckpark werd internationaal het Kinderrechtenfestival georganiseerd, ouderen doen bewegingsoefeningen in het wijkcentrum, de buurt vierde feest op het Zijdewindeplein en in de Leeszaal wordt de halfjaarlijkse Linuxdag gehouden.

 

 

Aflevering 137

Deze week in Oude Westen TV: Miss Mini Divangellys wordt geïnterviewd voor haar kandidaatstelling, Kunstenaar Toine geeft een voorstelling ophet plein voor de Leeszaal, in de Schotse kerk organiseert WMO Radar de dag van de Mantelzorg en Gina Jecaveviet geeft het grootste gospel concert van Rotterdam.

 

 

Afleverning 136

Deze week in Oude Westen TV: de expositie van Brenda Brudet in de galerie aan de Pupillenstraat, in memoriam kunstenaar Sako Sugata, die bij een ongeluk om het leven kwam en kijken we bij de hulpmiddelenbeurs van WMO Radar.

 

Aflevering 135

Deze week bij Oude Westen TV: De zoon van een wijkbewoonster organiseert een ruilbeurs voor speelgoed, in Leeszaal Rotterdam West werd een avond over wereldwijd Protest georganiseerd, en Aktiegroep van het Oude Westen organiseert een rommelmarkt.

 

Aflevering 134

Deze week gaan we langs de nieuwe wijknetwerker van het Oude Westen, Tom Warnink, exposeert Marilva Berrenstein opnieuw in onze galerie en wordt het Wijkpark Oude Westen na een grondige renovatie heropend.

 

Aflevering 133

De eerste editie van New Futuristic Minds met muziek, modeshows en workshops in Brasserie La Buvette, stelt schilder Tomek Kleczewski zijn schilderijen ten toon in Faces of the World en bereidt Genereation Discovery Festival jongeren voor op de toekomst in 2040, waarin onder ander auto’s op zout water kunnen rijden.

 

Aflevering 132
Een dinerbijeenkomst van gemeenteambtenaren van Rotterdam in de Injera Habesha, stadsbemoeial Leon Keekstra over de heropening van het wijkpark, op het Rijnhoutplein vond de Big Draw door vele plaatselijke kunstenaars plaats en in Leeszaal West werd voor de tweede keer de Rotterdam Sound voor opkomende talenten georganiseerd.

 

Aflevering 131
Actiegroep oude Westen neemt tijdens de Energielunch het gasverbruik en de jaarrekening door, veel belangstellenden bij het eerste lustrum van het Keilewerffestival en de eindredacteur van OWTV houdt poëtische voordracht over tornadomatige ervaringen van Tornadomirakel Stichting tijdens 22e bijeenkomst van Dichters uit Delfshaven in bibliotheek Pier 80.

 

Aflevering 130
Erik de Groot presenteert laatste werk ‘Duivenvoeder IV’ in Park 1943, stoute jeugd bij de Feyenoord Street League selectie op het Josephplein en het 35-jarig bestaan van het gezondheidscentrum aan de Gaffelstraat.

 

Aflevering 129
Voor het wijkcentrum van het Oude Westen werd een oud inwoner ervan geïnterviewd over zijn muzikale carrière, aan het Hudsonplein werd Ethiopisch Nieuwjaar gevierde en aan het Rijn-Schiekanaal vond het jaarlijkse Kadefestival plaats met dit keer een parade van klassieke aken.

 

Aflevering 128
De eerste aflevering van Um bom tarde feliz in Kaapverdisch centrum Voz di Rua, Ethiopisch nieuwjaar bij Injera Habesh, Blues Art van Nicko Christiansen in Easy Café en het jazzfestival op Heemraadsplein.

 

Aflevering 127
Een fototentoonstelling van Raúl Neijhorst, ouderenactiviteit door Cindy Vos in het wijkcentrum van het Oude Westen en er werd een Huttendorp aangelegd voor het plein van het wijkcentrum van het Oude Westen.

 

Aflevering 126
Deze week bij Oude Westen TV: Kinderen vierden het eind van de Zomervakantie bij het wijkcentrum van het Oude Westen, jong en oud bezochten het Linnaeushof met TOS en bij Dizzy organiseerde Stichting Vluchtelingen voor Vluchtelingen Reggae in Town mèt Ethiopische keuken.

Aflevering 125

Deze week bij Oude Westen TV: In de laatste Kunsthal Live op Zondag van dit jaar kwam opnieuw Latijnse muziek aan bod, is er een portret van Cees Ottervanger en in Dizzy traden Omar Ka en Pap Diagne op met hun muzikale Trip rond de Wereld.

Aflevering 124
Deze week bij Oude Westen TV: Met WMO Radar gingen kinderen uit het Oude Westen met hun ouders, die onder moeilijke omstandigheden leefden, naar Speelland van de Beekse Bergen. Ook opende Fasiga aan de voet van het Dakpark haar Ethiopisch restaurant en vond in Delfshaven het festival Ketels aan de Kade uit lang vervlogen tijden plaats.

Aflevering 123
Deze week bij Oude Westen TV: Langs de kade van de Delfshavense Schie kom je bij Pluspunt West. Hier werd een Daklozendiner georganiseerd door Asha Lachman en haar stichting Everyday People. Bij Kunsthal Live op zondag traden dit keer de band Cool Quest en zangeres Naaz op. In ExoTea stelde Gladys Roberts haar werken tentoon.

Aflevering 122
In de nieuwe aflevering van Oude Westen TV zien we prachtige dansende dames en heren tijdens de Battle of the Drums en Zomercarnaval. Ook wordt er voor de Leeuwenhoek gecollecteerd voor een graffitikunstwerk ter nagedachtenis van Rini de Otter.

 

Aflevering 121
In galerie ExoTea werd door Mediators een sessie gehouden voor cursisten om beter met elkaar om te leren gaan. WMO Radar gaf een barbecue voor de vrijwilligers. In de Tent gaf Jasna Veličkovič een concert “Opera of Things” met haar instrument de Velicon.

Aflevering 120
Deze week bij Oude Westen TV: De Bajonettuin vierde diens vijfjarig bestaan met een gezellige barbecue door Pameier, bij het laatste Actiegroepcafé werd Hans Bours, Gebiedsnetwerker Centrum, hartelijk uitgezwaaid en de Vliegerstraat vierde de heropening met een straatfeestje.

Aflevering 119
Deze week bij Oude Westen TV: In het wijkcentrum van het Oude Westen startte de jaarlijkse Avondvierdaagse, Stichting Ongehoord verzorgde een poëziemiddag in de Jacobustuin als Zomerpodium en in galerie ExoTea stelde Tara Deekman haar schilderijen ten toon.
 

Aflevering 118
Deze week bij Oude Westen TV: In het wijkpark van het Oude Westen vond de jaarlijkse viering van Keti Koti plaats, in Leeszaal West werd een brainstorming ter verbetering van het Rijnhoutplein gehouden en in dezelfde leeszaal werd voor PuntKomma Muziek een Creole georganiseerd, ter ere van de Creoolse cultuur.

Aflevering 117
Deze week bij Oude Westen TV: In Grounds werd voor de kinderen in Kaapverdië een talentenjacht georganiseerd door Stichting Love the Innocent, was de viering van het eerste lustrum van de Bajonettuin en zien we een solo uitvoering van Janneke van der Putten in de Tent.

Aflevering 116
Deze week bij Oude Westen TV: De eerste Brutus Kunstprijs voor 2019 werd uitgereikt in de Beeldentuin, een cursus breien in het wijkcentrum van het Oude Westen en de tweede castingdag voor onze films leverde weer de nodige audities op.

Aflevering 115
Deze week bij Oude Westen TV: In het wijkcentrum was de eerste auditie voor Nederlandse horrorfilms, aan de Coolhaven werd Werelds Delfshaven weer drie dagen lang gevierd en hiphopartiest Winne was terug in de wijk bij zijn ouders.

Aflevering 114
Deze week bij Oude Westen TV: In Leeszaal West vond een talentenjacht onder de naam “Sound of Rotterdam” plaats, op het podium van Grounds werd de Kaapverdische jazz tot grote hoogte gevoerd en in galerij ExoTea vertoonde Sharon Beni haar schilderijen en mocht men haar meehelpen te schilderen.

Aflevering 113
Deze week bij Oude Westen TV: Bij Zuidplein wordt er in de Boxing Company hard aan de conditie, in Leeszaal West bracht Linux Day weer allerlei noviteiten op dat gebied naar voren en op de Binnenrotte werd de finale van de Feyenoord Street League gehouden.

Aflevering 112
Nieuwe ontwikkelingen rond de verkeersproblemen van de West-Kruiskade door onderhoudswerkzaamheden aan de trambaan, yoga in het Zakkendragershuisje voor kinderen van 4 tot 12 jaar, kunstavond in het Theater Babel & op het kruispunt van de Eendrachtstraat en de Witte de Withstraat en viering van de oprichting van de Kaapverdische stichting Um Bom Dia Feliz in de vereniging Voz di Rua.

Aflevering 111
Deze week bij Oude Westen TV: In het Oude Westen vond voor het wijkcentrum van het Oude Westen en in UBIK bij WORM enige dagen de Damned’Act plaats. Aan de West-Kruiskade ondervindt de middenstand grote hinder van de werkzaamheden aan de tramlijn van de RET en de ontmoetingsruimte op het Dakpark nadert diens voltooiing, maar er zijn nog wel wat problemen.

Aflevering 110
In het Proefpark de Punt hielden onze zelfportrettenkunstenaars in het Westen een nieuwe sessie, op Koningsdag verlevendigde de groep Phoenix City Retaliators de Nieuwe Binnenweg en onze presentatrice Marjorie kreeg een rol in de toneelgroep De Buren van Marlies.

Aflevering 109
Koningsdag werd ondanks de lage temperatuur, hagel en regen weer uitbundig gevierd in Rotterdam. In De Hoed, het voormalige Wijkpaleis aan de Middellandstraat, wordt de gratis toegankelijke Expositie Middland Foto over de wijk Middelland vanaf 1960 tot nu gehouden. In het Lloydkwartier stond aan de Schiehaven de jaarlijkse kermis rond Konings- tot Bevrijdingsdag.

 

Aflevering 108
In Post West was een debat gewijd aan de Nieuwe Aanpak voor Tegenprestatie en tijdens de Common Inn in het Nieuwe Instituut hield een performer een act over vrouwelijkheid en mannelijkheid. Het wijkhuis van het Oude Westen stond in het teken van een workshop voor meedenken.

 

Aflevering 107

Deze week bij Oude Westen TV: In de Pupillenstraat werd Galerie ExoTea geopend, een Zweedse delegatie bezocht het Oude Westen en Caroline de Vlaam gaf een workshop over compostering voor Aktiegroep Oude Westen! 

 

Aflevering 106
Deze week bij Oude Westen TV: Hoogbezoek in het Oude Westen. Parlementariërs en gemeenteraadsleden uit Vlaanderen brachten een bezoek aan de wijk en ook vanuit Almelo kwamen een wethouder en ambtenaren langs in de wijk, in JazzCafé Dizzy vond de 7e Reggae jamsessie plaats met ditmaal de groep Dreadless featuring E-Mann en een nieuwe vergadering van Aktiegroep Oude Westen.

 

Aflevering 105
XXL-tuinen werden aangelegd in de Akeleistraat door de bewoners zelf, in het wijkgebouw werd het Lentefeest weer uitbundig gevierd, voor een kledingzaak met dierenbont mocht een demonstratie worden gehouden door stichting Bont voor Dieren én actiegroep Oude Westen belegde een nieuwe vergadering bij hun thuis. Hierover volgende keer meer.

 

Aflevering 104
Gemeente Breda kwam op bezoek in het Oude Westen, een talentenjacht voor de kinderen en doorvertellen in de Leeszaal met ‘Rusland’ als onderwerp.

Aflevering 103
In JazzCafé Dizzy werd de zesde reggae sessie gehouden met de groep ’the Herbalist’ en Sanjah, op het plein voor het wijkgebouw van het Oude Westen gaf de beeldende kunstenaar Toine een voorstelling ten beste, de wijkservicebalie stond aan de Mathenesserweg en in de tiki bar van Tiki’s werd een voorronde van de Miss Pinup Benelux contest georganiseerd.

 

Aflevering 102
Deze week bij Oude Westen TV: Met “De Stad Uit” gingen kinderen uit het Oude Westen naar een boerderij om het leven daar te leren kennen. Op het Visserijplein hield de PvdA een demonstratie voor de verkiezingen van 20 maart. In het trefcentrum Wimasanga werd Internationale Vrouwendag op een bijzondere wijze gevierd met veel voorlichting en hapjes. In het wijkpastoraat van het Oude Westen werd een diner door WMO Radar verzorgd voor onze mantelverzorgers.

Aflevering 101
Deze week bij Oude Westen TV: GroenLinks heeft Betty Hiwat verwend met een taart voor Complimentendag vanwege “Ruwe Diamanten”, activiteiten met kinderen. In Easy Café werd flamenco muziek gespeeld vanwege de nieuwe film van Monica Ruiz. In Noah werd een zeer speciale maaltijd van La Cuisine Mama opgediend. In het wijkhuis van het Oude Westen werd de FutureFit Youth workshop “Programmeren met Scratch” gegeven.

 

Aflevering 100
Deze week bij Oude Westen TV: De 100ste uitzending van Oude Westen TV is een feit, hiep hiep Hoera! In Leeszaal West vond de eerste voorronde van de Poetry Slam van dit jaar plaats, Aktiegroep Oude Westen ontving wethouder Arno Bonte van Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie voor zonnepanelen op de daken.

Aflevering 99

Deze week bij Oude Westen TV: Chinees Nieuwjaar werd ook in het wijkhuis van Oude Westen gevierd, stichting Flores das Ilias trakteerde in Huis van de Wijk Post West daklozen met een drukbezocht diner en in UBIK bij W.O.R.M. vond het festival TEC ART plaats over robotisering.

 

Aflevering 98
Deze week bij Oude Westen TV: In het Wijkpark Oude Westen werd het Chinese Nieuwjaar gevierd, daklozen konden op zondag gratis worden geknipt voor Valentijnsdag en ook in het wijkhuis zijn ze zich aan het voorbereiden op Valentijnsdag.

Aflevering 97
Deze week bij Oude Westen TV: In de Gaffelstraat werd onder grote belangstelling de nieuwe JeugdBieb West geopend, in Café Easy speelde Janna Sonneveld op haar harp en danste Annabelle op de muziek en in Leeszaal West gaf de PvdA een lezing over de Stadsvernieuwing tussen 1972 tot 1992.

Aflevering 96
Deze week bij Oude Westen TV: Dansles voor kinderen in het wijkhuis van het Oude Westen, mogelijke problemen voor de trams door werkzaamheden aan het riool op de West-Kruiskade, verkiezingen ‘meest Gastvrije Rotterdammer van het Jaar’. En House of Byfield viert tienjarig jubileum.

 
Aflevering 95
Deze week bij Oude Westen TV: Een kijkje bij de schillenboer, leerlingen van basisschool Babylon in actie voor het Liliane Fonds, yoga in het Huis van de Wijk Oude Westen en mini Brasa Dey in Leeszaal West.

Aflevering 94
Deze week bij Oude Westen TV: In het Atrium verzorgde Spirit 55+ een nieuwjaarsreceptie, Ojise verstrekt voorlichting over geplande workshops in de Waerschut en in het wijkpastoraat aan de Sint Mariastraat was er een nieuwjaarsreceptie voor Eenzame Ouderen.

Aflevering 93
Deze week bij Oude Westen TV: De ontmoetingsruimte op het Dakpark nadert diens voltooiing en heeft het hoogste punt bereikt, Aktiegroep Het Oude Westen zocht op straat in een tent vrienden ter behoud van hun vestiging en de Miss East Africa NL verkiezing werd onlangs gehouden.

Aflevering 92
Deze week bij Oude Westen TV: De allerbeste wensen van de Nieuwe Gaffel voor het Nieuwe Jaar, op het Schouwburgplein vond een concert plaats en de selectie van de finalisten voor de Miss East Africa NL verkiezing.

Aflevering 91
Deze week bij Oude Westen TV: In Ubik WORM werden de deelnemers met hun mobiele telefoon de straat opgestuurd om interessante objecten te fotograferen. Langzaam maar zeker nadert de ontmoetingsruimte op het Dakpark diens voltooiing. Het hoogste punt kon al worden gevierd. Aan de Schiedamseweg te Delfshaven schittert het Prinses Theater weer in volle glorie na 10 jaar gesloten te zijn geweest, waarbij het door burgemeester Aboutaleb werd heropend.

Aflevering 90
Deze week bij Oude Westen TV: In Rijndam werd een voorstelling over Sneeuwwitje opgevoerd, Zwerk The Noo Ones als onderdeel van de Music World Series uit Utrecht, WMO Radar verzorgde in de avond een rondrit voornamelijk voor ouderen en toespraak van burgemeester Aboutaleb.

Aflevering 89
Deze week bij Oude Westen TV: Zoals elk jaar werd in de Nieuwe Gaffel het vrijwilligersontbijt gehouden. Ook werd de komst van Sinterklaas gevierd in het Atrium met de Vrolijke muzikanten Gerda, Ria en Jos en werd krachtcoach Cindy Vos van WMO Radar geïnterviewd. 

 
Aflevering 88
Deze week bij Oude Westen TV: In de Nieuwe Gaffel werd een bijeenkomst gehouden voor de werkvergadering van Spirit55, FC Oude Westen speelde in de Street League van Feyenoord een thuiswedstrijd en er werd een openbare vergadering door de Gebiedscommissie Centrum gehouden in de Nieuwe Gaffel.

 
Aflevering 87
Deze week bij Oude Westen TV: 43e onafhankelijkheidsfeest van Suriname gevierd in de Leeuwenhoek, trance in de Leeszaal West met Ahmad Alkhatib en opening Huis van de Wijk Cool.

Aflevering 86
Deze week bij Oude Westen TV: In Huis van de Wijk De Nieuwe Gaffel ontving de voorzitter van Spirit55+ de Erasmusspeld, dichter Eddy Elsdijk vond zijn laatste rustplaats in Crooswijk en de Dag van de Mantelzorg werd onder andere gevierd in de Snerttram.

 
Aflevering 85 
Deze week bij Oude Westen TV: Eddy Elsdijk heeft zijn laatste show Misty niet meer mee mogen maken, Het tweede deel van reportage ‘Thuis bij de Aktiegroep gaat van start’ en in de Leeszaal vond de halfjaarlijkse Linux day plaats en won de cameraman van Oude Westen tv een prijs.

 
Aflevering 84
Deze week bij Oude Westen TV: Thuis bij de Aktiegroep is van start gegaan, interview met de dichter Eddie Elsdijk en de verkeersveiligheid in het Oude Westen laat hier en daar nog wel wat te wensen over.

Aflevering 83
Deze week bij Oude Westen TV: Photoshoot voor de finale van de “Miss East Africa The Netherlands” verkiezing, Actiegroep Oude Westen doet mee aan het groen houden van de wijk en ook voor het Oude Westen speelden kinderen mee met de Feyenoord Street League.

Aflevering 82
Deze week bij Oude Westen TV: Erik de Groot presenteerde zijn nieuwste gedichtenbundel Duivenvoeder III in Park 1943, Omar Ka en Pap Diagne & Friends geven tweewekelijks een muzikale show in jazzcafé Dizzy: “A Trip Around The World” en leuke herfstvakantieactiviteiten bij de Nieuwe Gaffel.

Aflevering 81 
Deze week bij Oude Westen TV: Wereldvredevliegerdag is een druk bezocht festijn op het Dakpark, op het Schouwburgplein vindt een sneeuwballengevecht plaats en buurtjongeren worden geïnterviewd bij het festival tegen de eenzaamheid van ouderen door de SKVR.Aflevering 80 
Deze week bij Oude Westen TV: In Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel werd het “Kom Erbij festival” tegen eenzaamheid van ouderen georganiseerd, jamsessie bij Jazzcafé Dizzy en het Dakpark krijgt eindelijk een ontmoetingsruimte en het fundament is al gelegd.

Aflevering 79
Deze week bij Oude Westen TV: Ethiopisch Nieuwjaar in Jazzcafé Dizzy, optreden van Mexicaanse band Son de Aqui en voorproefje Arab Filmfestival in de Leeszaal West.

Aflevering 78
Deze week bij Oude Westen TV: Burendag 2018 bij het huis van de wijk de Nieuwe Gaffel, voetbalschool Oude Westen bracht jongeren weer de nodige voetbaltricks bij, jazzconcert op het Schouwburgplein en Arabische gedichten van Gihan Omar in Leeszaal West.

Aflevering 77
Deze week bij Oude Westen TV: In de Leeszaal werd een nieuw programma van Puntkomma Muziek uitgevoerd, meidenduo Northern Crown bij seizoensopening Dakpark en graffiti bij festijn van Walls&Wheels op het Schouwburgplein.Aflevering 76 
Deze week bij Oude Westen TV: Maak kennis met de kunstenaars van diverse muurschilderingen in het Oude Westen, therapeutische tornadogedichten van Maurice Tornadi bij de 21e ontmoeting van dichters van Delfshaven in Pier 80 en in de Veerhaven vond een jeugdconcert plaats.

Aflevering 75
Deze week bij Oude Westen TV: In de Veerhaven vond op zaterdagavond opnieuw een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest plaats, hutten bouwen en afbraak in het Wijkpark Oude Westen deel drie en op het Schouwburgplein bracht de Nightporter nog een nummer ten gehore.

 
Aflevering 74
Deze week bij Oude Westen TV: De Nieuwe Lichting in het Wijkpark Oude Westen gehouden, in de Bajonettuin vond een proeverij plaats en in het Wijkpark Oude Westen werden hutten gebouwd door de jeugd.

Aflevering 73 
In aflevering 73 van Oude Westen TV: Northern Crown fleurde de seizoensopening van het Dakpark op tijdens de lunch. We nemen een kijkje bij de Dag van de Romantische Muziek en er worden hutten gebouwd door de jeugd in het Wijkpark Oude Westen.
 
 
Aflevering 72 
In aflevering 72 van Oude Westen TV: In de Leeszaal vertelden Roemenen hun belevenissen, met een enkel verhaal in onze taal. Een barbecue in het Wijkpark Oude Westen voor buurtbewoners, die “Woonstadwouwtjes” hadden bijgedragen en voor- en nabeschouwingen van het prachtige Zomercarnaval van dit jaar. 

 
Aflevering 71
In deze aflevering van Oude Westen TV: Op het Schouwburgplein traden wat artiesten op voor Rotterdam Unlimited, op de West-Kruiskade werd uitgebreid voorlichting verstrekt over de Mantelzorg en diens positieve kanten en ook dit jaar was er Zomercarnaval en zelden trof men het met het weer beter.

 
Aflevering 70
In deze aflevering van Oude Westen TV zie je hoe het zomercarnaval losbarstte met de Battle of the Drums en de parade, hoe de geveltuin in de Oude Westen de vuurdoop is voor het SBS-programma van Lodewijk en hoe Spartan Dancers het straatfestival van Rotterdam Unlimited openden in de hal van Rotterdam Centraal.

Aflevering 69
Deze week bij Oude Westen TV zie je op het Grotekerkplein werd Rotterdam Zingt georganiseerd, op het Eendrachtsplein vond het Eendrachtsfestival plaats met veel jong talent. En in het Wijkpark Oude Westen werd een barbeque gehouden voor de Gouvernestraat.


 
Aflevering 68
Deze week bij Oude Westen TV: Heropening van de Speeltuin van BOTU op het Dakpark, in het Hofpleintheater werd de Queen van het Zomercarnaval van 2018 gekozen en vanuit de Wijktuin in het Oude Westen werd een groenwandeling langs allerlei groene plekken en tuinen in Rotterdam georganiseerd.

Aflevering 67
Deze week bij Oude Westen TV: Jaarlijkse optocht en het Keti Koti feest ter herdenking van de afschaffing van de slavernij, de finale van Zelfportretten voor het Oude Westen en 1e Lustrumviering van de Groengroep van Stichting Dakpark.

Aflevering 66
Deze week bij Oude Westen TV: De Internationale Dag van de Dans in Rotterdam bij het Centraal Station, een herdenkingsdienst bij het Slavernijmonument in het Lloydkwartier en een bootcamp door Happy Fit op het Schouwburgplein.
 

 
Aflevering 65
Deze week bij Oude Westen TV: Het 8e Grote Muziekschoolconcert in de wijk. Ook is de zanger/gitarist van Nightporter op het Schouwburgplein en is er op hetzelfde plein Hot Yoga. 
 

 
Aflevering 64
Deze week bij Oude Westen TV: Een Interview met Anna Hu van Stichting Perspectief Chinezen in Nederland, de opening van het architectuurfestival ZigZagCity, dat je op ontdekkingsreis meeneemt door Rotterdam, en Straatkijkers. Tevens houdt de Actiegroep Oude Westen vergadering met de nieuwe Gebiedsadviseur Jeugd vanuit de Gemeente Rotterdam.

 
Aflevering 63
Deze week in Oude Westen TV: Een voorstelling van leerlingen van de Babylonschool en gedichten van Gihan Omarin in de Leeszaal, een iftar en een onderzoek naar armoede in de wijk.

 
Aflevering 62
Deze week in Oude Westen TV: Een onderzoek naar de religieuze verscheidenheid in de wijk, de viering van de iftar voor wijkbewoners en de geautomatiseerde watertank in de Tuin de Bajonet.

 
Aflevering 61
Deze week in Oude Westen TV: Marja van Katendrecht interviewt kunstverzamelaar Egberdien van Rossum, Free a Girl evenement voor women empowerment en OpZoomeren in de Geuzenstraat.

Aflevering 60
Deze week bij Oude Westen TV: Moederdagconcert in de Doelen door het Rotterdams Jeugdorkest, het Jeugdstrijkers Ensemble en het Jeugdsymfonie Orkest. Ook is het Linux Day in de Leeszaal. Verder geeft Caroline de Vlaam van Aktiegroep Oude Westen een workshop Composthoop.
 

 
Aflevering 59
Deze week bij Oude Westen TV: Een gesprek met de technisch voorzitter van de Gebiedscommissie Centrum, in de voormalige bioscoop LantarenVenster vond tijdens ‘Ouderen Kino’ de wereldpremière van de film Old Passioned van Hans den Hertog plaats en in de Leeszaal gaf Lidewijde Paris een voordacht over het lezen van boeken.
 

 
Aflevering 58
Deze week bij Oude Westen TV: Kranslegging bij het Spiekman monument bij de 1 mei viering van de Dag van de Arbeid en ’s avonds de viering in Pier 80, Kranslegging bij het monument aan het Kruisplein bij de 4 mei Dodenherdenking en Arubaanse viering van Bevrijdingsdag op 5 mei in het wijkpastoraat.


 
Aflevering 57
Deze week bij Oude Westen TV: Koningsdag in het Oude Westen, ouderenbijeenkomst evenement Um bom dia feliz in de Leeuwenhoek, vanwege het slechte weer vond International Dance Day hier in Rotterdam geen doorgang, dus in deze aflevering een verslag uit 2017.

Aflevering 56
Deze week bij Oude Westen TV: in de Pelgrimskerk vond een modeshow plaats van Salon d’Afrique, terwijl het opzoomeren weer is begonnen. En het Maritiem Museum is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Vergeet niet te stemmen!
 

 
Aflevering 55
Deze week bij Oude Westen TV: de seizoensopening van het Dakpark, project Zelfportretten heeft voldoende stemmen geoogst in het Oude Westen en Catwalk4U presenteert Fashion Sensation in Villa Thalia.
 
 

 
Aflevering 54
Deze week bij Oude Westen TV: Papierencafé in het Oude Westen, Bernice Rose was op jubileum van beeldend kunstenaar André van Frederici en Punt Komma Muziek gaf de voorstelling Kop of Munt over toeval bij kunst.


Aflevering 53
Deze week bij Oude Westen TV: Paasmarkt in Odeon, Dreams UNITE geeft Rotterdamse zangtalenten en songwriters de kans zich te ontwikkelen. En Bernice Rose is verkozen tot Queen Zomercarnaval!
 

 
Aflevering 52
Deze week bij Oude Westen TV: de Groengroep van de stichting Vrienden van het Dakpark helpt de Schie schoonhouden. Ook zie je alles over een Surinaams lentefeest in de Nieuwe Gaffel en klimaatverandering in Rotterdam.
 

 
Aflevering 51
Deze week bij Oude Westen TV: Krachtvrouwen vierde vrouwendag in Odeon, Miss East Africa bracht een bezoek aan Viva Afrika en Stichting Perspectief van de Chinese gemeenschap in Nederland organiseerde een infobijeenkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen.


 
 
Aflevering 50
In deze aflevering van Oude Westen TV: Baas in Eigen Buurt doet zijn intrede in de Rotterdamse politiek. Gerard Roijackers is de lijsttrekker. En Hercreation verzorgt een optreden bij Centraal Station voor Vrouwendag.
 

 
Aflevering 49
Deze week bij Oude Westen TV: Chinees feest met Anna Hu van Stichting Perspectief Chinezen in Nederland in samenwerking met Dona Daria, het Holi feest werd bij Odeon gevierd. Elk jaar wordt dit feest voor de lente en verbinding gevierd. Ook: Het afgelopen jaar heeft Wilma van Hel meer dan 250 mannen van het Oude Westen gefotografeerd. Een deel daarvan is te zien op de Middland Foto Expo, Joost van Geelstraat 2-4 van 22 februari tot 14 april.

Aflevering 48
Deze week bij Oude Westen TV: JMotive Studio geeft jonge talenten de kans om zich te ontplooien als artiest, een klein concert in de Nieuwe Gaffel en fotografe Wilma van de Hel fotografeert meer dan 250 mannen.
 

 
Aflevering 47
Deze week bij Oude Westen TV: Modeshow door Krachtvrouwen, Chinees Nieuwjaar, het jaar van de hond en Rotterdam danst op International Dance Day.


 
Aflevering

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat