Bespaar water door Spirulina te eten

De zomervakantie is voorbij en wij gaan weer verder met onze zoektocht om van Rotterdam een Circulaire Stad te maken. In aflevering 4 ontdekt Farzana een super gezond goedje vol met eiwitten dat in BlueCity010 geproduceerd wordt. Ook gaat zij duurzaam shoppen bij een kringloopwinkel en peilt zij hier de meningen over in het hartje van Rotterdam. Ze laat jullie kennis maken met producten om zelf circulair te ondernemen thuis en geeft natuurlijk weer een tip!
Een gezond goedje om duizenden liters water te besparen
Tim van Koolwijk van Spireaux is jaren geleden begonnen met het produceren van Spirulina. Spirulina is een alg, die in zowel zoet als zout water groeit, en bomvol eiwitten zit. Een stuk vlees bevat ook veel eiwitten, maar bij het produceren hiervan is veel water en voedsel nodig. Bij Spirulina werkt het iets anders: “Het enige wat het nodig heeft is: licht, co2 en een paar voedingsstoffen, en het kan dan elke paar dagen de biomassa verdubbelen”, vertelt Tim. “Je kan meer dan 99 procent van je land en water besparen door Spirulina te eten, ten opzichte van andere proteïnebronnen.”

Duurzaam winkelen
Hoe kan je duurzaam winkelen? Het kan op twee manieren. Enerzijds kan je winkelen voor duurzame producten. Joost Trines probeert daar met zijn webwinkel op in te spelen. Hij verkoopt producten zoals: een GFT bak om binnenhuis compost te maken of een bidon, zodat het plastic afval gereduceerd wordt. Anderzijds kan je duurzaam winkelen bij een kringloopwinkel, waardoor er minder grondstoffen nodig zijn om elke keer nieuwe kleding te produceren.

Een geurkaarsje van frituurvet
In plaats van weggooien, kan je ook je frituurvet gebruiken als basis voor een geurkaarsje. Benieuwd hoe? Check de tip die Farzana jou geeft!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter