Beste Feyenoord opstelling aller tijden volgens kunstmatige intelligentie ChatGPT

De AI van ChatGPT geeft antwoord op de vraag: “Wat is de beste Feyenoord opstelling met spelers van aller tijden?” Op basis van “statistieken en historische gegevens”, stelt de kunstmatige intelligentie de volgende 11 spelers uit de Feyenoord-geschiedenis op in één denkbeeldig elftal. De kunstmatige intelligentie had wel wat hulp nodig. Bij de eerste poging stelde het een Olympische geweerschutter op als verdediger. Met wat input van de redactie is dit de uiteindelijke opstelling.

Gebaseerd behaalde titels Feyenoord
De opstelling van ChatGPT is vooral gebaseerd op de behaalde successen van de spelers bij de club. Zo maakten Eddy Pieters Graafland, Rinus Israël, Coen Moulijn en Ove Kindvall deel uit van het team dat in 1970 de Europacup 1 won. Theo de Jong, Willem van Hanegem en Rinus Israël wonnen in 1974 met Feyenoord de UEFA-cup. Pierre van Hooijdonk had een doorslaggevende rol bij het winnen van de UEFA-cup in 2002. Ulrich van Gobbel maakt ook deel uit van dat team.

Persoonlijke voorkeur
Wat het beste Feyenoord-elftal aller tijden is, is vooral een persoonlijke voorkeur. Een aantal spelers die niet in deze opstelling voorkomen, maar wel worden gezien als de meest invloedrijke Feyenoordspelers zijn bijvoorbeeld: Keepers Ed de Goey en Jerzy Dudek, en aanvallers Gaston Taument, Robin van Persie, Regi Blinker, Henke Larsson en Dirk Kuyt. Toch komt een aantal van de genoemde spelers ook voor in de meeste favoriete opstellingen van voetbalkenners. Daarvan wordt Giovanni van Bronckhorst het vaakst genoemd.

Geweerschutter als verdediger
De kunstmatige intelligentie maakte aanvankelijk een hoop fouten bij het opstellen van het beste elftal aller tijden en had wat hulp nodig van onze redacteur. Zo denkt de AI dat Wim en Willem van Hanegem twee verschillende voetballers zijn. Ook stelt ChatGPT in de eerste versie Olympisch kampioen militair geweerschieten in 1896, Pantelis Karasevdas op in de verdediging. Het is niet duidelijk waarom. Ook de positie van spelers was voor de AI moeilijk te bepalen. Zo werd aanvaller Dirk Kuyt bijvoorbeeld opgesteld als rechtsback.

Wat is jouw beste Feyenoord 11 aller tijden? Laat het ons weten in de comments.