Beste Rotterdamse Sportaanbieder van het jaar Jazz Dansstudio Marleen: ‘Enorme waardering’

De Jazz Dansstudio Marleen van Marleen van der Ende is maandag 16 januari bekroond tot dé Rotterdamse Sportaanbieder van het jaar. Elk jaar zet de Gemeente Rotterdam sporttalenten in het zonnetje tijdens de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam. “Echt super, super blij”, klinkt het bij Marleen een aantal dagen na de winst.

Marleen, dansschooleigenaar en dansdocent, had de winst niet zien aankomen. “Mijn kinderen zeiden ook van; ‘Je had het toch wel verwacht?’ Maar nee, ik had het echt niet zien aankomen”, vertelt ze. “Het is een enorme waardering om zo gezien te worden, na jaren van keihard werken. Met de pandemie heb ik echt een aantal hele slechte jaren gehad, maar nu sinds het najaar gaat alles weer een beetje goed. Het 25-jarige jubileum, twee grote voorstelling in Theater Zuidplein én nu ook deze prijs.”

Al 25 jaar een eigen dansschool
Al als tienjarig meisje wilde Marleen een dansschool openen. Na een lange weg van lessen en opleidingen opende Marleen in 1997 haar eigen dansschool in Hoogvliet. “Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en na jaren van overal in Rotterdam als dansdocent gewerkt te hebben, zelf een dansstudio te beginnen.” De dansschool eigenaresse begon in een klein zaaltje in Hoogvliet, maar inmiddels is haar dansstudio uitgegroeid tot een pand met drie zalen en een fitnessruimte. Marleen, die moeder van twee kinderen is, noemt haar dansschool echt “haar derde kindje”.

De prijs heeft dan ook een mooi plekje gekregen in de dansschool. “Hij staat in het midden van de kast in de dansschool’ te pronken.”