Bestuurder Islamitische Universiteit beschuldigd van seksuele intimidatie

Twee studentes van de Islamitische Universiteit Rotterdam hebben een kort geding aangespannen tegen hun school. Dit vond dinsdag in de rechtbank van Rotterdam plaats. De vrouwen hebben een bestuurder beschuldigd van seksuele intimidatie. De islamitische instelling vindt dat zij zich schuldig maken aan smaad en laster. Er zou geen bewijs zijn van seksuele intimidatie. De onderwijsinstelling weigert daarom de studentes om een masteropleiding te volgen. De leerlingen hebben het geding aangespannen om zo snel mogelijk weer aan hun studie te kunnen zitten.
3 juni 2014 is de dag waarom het allemaal draait. Er zou een gesprek zijn geweest tussen de twee studentes en de beschuldigde bestuurder die ook docent is. Volgens de vrouwen zou hij met zijn houding en woorden hen seksueel geïntimideerd hebben. De school heeft naar eigen zeggen hier onderzoek naar gedaan. Hieruit bleek dat de leerlingen logen. De Islamitische Universiteit claimt hen daarom te mogen weigeren op basis van de grondbeginselen van de islam. Er is nog een reden waarom de dames geweerd worden. Na het incident zouden hun echtgenoten en familieleden het schoolgebouw hebben bestormd. Ze deden dit om verhaal te halen. De school wil nu de veiligheid kunnen garanderen voor hun medewerkers en studenten.

De vrouwen zeggen dat er wel degelijk sprake is van een gegronde klacht. Dit hebben zij ook op 14 juni 2014 de onderwijsinstelling via een e-mail laten weten. De school wist van hun ongenoegen. De vrouwen beweren toch eind augustus een officiële bevestiging van inschrijving ontvangen te hebben. De rechter zal uiterlijk binnen twee weken uitspraak doen over deze zaak.

Hans Koole