Bewoner Nieuw-Crooswijk zet zich in voor een nieuwe basisschool

Er zijn in Nieuw-Crooswijk twee scholen in de buurt: een Islamitische basisschool Noen en de protestants-christelijke Talmaschool. Ralph Aarnout zou graag een openbare, gemengde school in de buurt willen hebben. Hij mist een basisschool die de buurt samenbrengt en op loopafstand is. Hij vindt dat dat moet veranderen. Om te peilen wat de mening van de wijk is, start hij met zijn vrouw een enquête.

In Nieuw-Crooswijk zijn veel verouderde en verzakte huizen gesloopt. Door de crisis werden de plannen voor nieuwe huizen en grote flats gestaakt. Ondertussen is de bouw voor nieuwe huizen weer opgestart. De school die eerst midden in de wijk stond, werd gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Er werd een nieuwe school gebouwd, maar hier was niet genoeg animo voor aangezien de bouw van de nieuwe woningen op dat moment stil lag. De school zou tevens dienen als buurthuis en kinderopvang. Het gebouw werd overgenomen door basisschool Noen.

Ralph heeft geïnformeerd bij de gemeente of er plannen zijn om weer een school te bouwen. De gemeente gaf aan geen geluiden vanuit de wijk te horen dat hier behoefte aan is. Om aan te tonen dat er wel degelijk behoefte is aan een nieuwe basisschool is hij met zijn vrouw een enquête gestart.

Naast het gebrek aan scholen zijn er weinig voorzieningen in de wijk. Het enige waar geen gebrek aan is, zijn uitvaartorganisties. Ron Buitelaar van Leefbaar Rotterdam is het ermee eens dat de wijk wel wat meer sfeer mag gebruiken.”Er is een straat met alleen uitvaartorganisaties, die ook wel graflaan wordt genoemd. ”Er heerst ook een grafstemming, want de sfeer is hier helemaal verdwenen.”
De bewoners wachten daarom met smart op een nieuwe koffiezaak, die gaat openen, zodat ze eindelijk een plek hebben om samen te komen.

Wil jij ook je mening geven over het scholen aanbod in Nieuw-Crooswijk? Dat kan via onderstaande link:

http://www.basisonderwijs-nc.blogspot.nl/