Bewoners De Esch planten protestbordenbos tegen brug

Dat er een nieuwe stadsbrug komt, is al bijna definitief: maandagavond wordt bekend dat het Rijk 900 miljoen euro toe zegt voor de bouw van de brug tussen De Esch en De Veranda. De plannen zijn nog lang niet klaar, maar waar de brug ongeveer moet komen is wel duidelijk.

Daarvoor moet waarschijnlijk een deel de natuurpolder in De Esch wijken. Bewoners Fedde van der Spoel, bestuurslid van Stichting Groenwaard, Matthijs Lievaart en kunstenaars Raoul Deleo en Sander Buijk komen in actie tegen de plannen.

Borden en handtekeningen
Matthijs is een bordenactie gestart, en er staat inmiddels al een heus “protestbordenbos” langs het pad dat door de polder loopt. Het natuurgebied is belangrijk voor Matthijs: “Dit is de reden waarom ik hier ben komen wonen, ik wandel hier elke dag.” Zelf gaat Matthijs ook nog twee borden plaatsen.

Naast de protestbordenactie van Matthijs, laten ook andere wijkbewoners van zich horen. Er is een handtekeningenactie opgesteld met inmiddels al 1700 handtekeningen heeft opgeleverd, zo’n eenderde van álle wijkbewoners heeft zich daarmee uitgesproken tegen een brug. De handtekeningen worden op 22 november, tijdens de opnames van de politieke podcast Ropopo, aangeboden aan wethouder Vincent Karremans.