Bewoners Delfshaven bijeen om sloop ‘De Abrikoos’ tegen te gaan

De gemeente heeft een oude loods in historisch Delfshaven opgekocht. Het pand staat in de volksmond bekend als De Abrikoos. Dit gebouw moet plaatsmaken voor een doorgang vanuit de Watergeus en De Schans naar het historisch Delfshaven. Daar zijn niet alle bewoners het mee eens.

“Het past totaal niet in het beeld van historisch Delfshaven. Als je daar dan tussen de huizen een gat gaat maken en zegt: Laten we er maar een straat van maken. Dat past gewoon niet”, vertelt Coletta Berendonk van genootschap historisch Delfshaven. De meningen zijn nogal verdeeld en daarom komen de bewoners bijeen in Inloophuis De Brug.

Daar is ook Patrick Boel van Delfshaven Coöperatie. Hij ziet verandering wel zitten. “De achterkant van De Abrikoos bestaat uit een schutting en een garage. Het is een onmogelijke plek waar je vanuit de buurt tegenaan kijkt. Je zou willen dat je die plek dan beschikbaar hebt om er iets mee te doen.”

Ook aanwezig bij de bijeenkomst is stadsontwikkelaar Ron van Vliet. “Als gemeente staan we open voor fraaie ideeën om dat goed vorm te geven”, legt hij uit. De bewoners kunnen dan ook rekenen op nog een aantal bijeenkomsten. De eerstvolgende staat voorlopig gepland op 22 november.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat