Bewoners én ondernemers in bruisend Kralingen: ‘De Lusthofstraat wordt steeds leuker’

Rotterdam heeft verschillende kleine winkelstraten. De Lusthofstraat is daar één van. In de bruisende Kralingse straat zitten kleine ondernemingen, maar ook horecagelegenheden en grote ketens. “Je moet meegaan met de tijd en luisteren naar de klant.”

Bloemenwinkel J.F Roër & W. Schamper is al sinds de jaren zeventig niet meer weg te denken uit de buurt. Eigenaar John Roër denkt dat dit komt door kwaliteit en goed klantcontact. Een buurtbewoner beaamt dit: “Als ik bloemen nodig heb, koop ik ze altijd hier!”

Steeds leuker
De afgelopen jaren is er flink verbouwd in de Lusthofstraat, maar de inwoners van Kralingen vinden dit niet erg. “Er zijn wat winkels bijgekomen, waardoor het gelijk drukker wordt in straat”, vertelt een voorbijganger. Een andere mevrouw is het hiermee eens: “De Lusthofstraat wordt eigenlijk steeds leuker!” Ook ondernemers zijn blij met de veranderingen. “Door de terrasjes lopen er ook meer mensen naar binnen.”

De renovatie heeft echter ook een keerzijde. Lingeriewinkel Van Baal Lingerie moet tijdelijk verhuizen naar een zijstraat, waardoor de zaak lastiger te vinden is. “Er zijn nu veel minder spontane aankopen”, vertelt eigenaar Karien van Baal. “Normaal lopen mensen langs de etalage en komen ze naar binnen, maar nu moeten ze ons echt zoeken.”

Een ode aan winkelstraten in Rotterdam
Deze reportage is een onderdeel van de nieuwe rubriek van OPEN Rotterdam. In
deze serie gaan wij langs diverse winkelstraten in de stad. Welke straat mogen wij niet missen en wil jij nomineren? Laat het ons weten en mail of vul ons contactformulier in!