Bewoners Hoogvliet boos om grijze lantaarnpalen

De gemeente Rotterdam heeft alle lantaarnpalen aan de Dorpsstraat, de Achterweg en de Cromme Meth voorzien van ledverlichting en ze meteen ook grijs geverfd. En dat laatste valt bij de bewoners niet goed.
“De lantaarnpalen horen in dit oude stukje Hoogvliet groen van kleur te zijn, maar nu we een ‘Gebied’ zijn, hoort het meteen aan de Rotterdamse stijl te moeten voldoen,” zegt Ad Mulder, secretaris van BAD, bewonersorganisatie Achterweg, Dorpsstraat en Cromme Meth, verbolgen.

“Dat er ledverlichting in komt is prima, maar iedereen hier heeft zich aan de groene lantaarnpalen aangepast. Het heeft een oude uitstraling. De luiken van de huizen, de hekjes, de trapleuning van het toegangspad, alles is groen geverfd. En dan komt Rotterdam met grijs. Ze hebben ons er helemaal niet in gekend. We voelen ons gepasseerd. Rotterdam wil geen uitzondering maken, maar kijk eens rond, dit is het oude deel van Hoogvliet.”

“Rotterdam heeft de mond vol van eigenaarschap en participatie. We worden geacht om onze straat schoon te houden en te versieren met een kerstboom. Maar we moeten doen wat er gezegd wordt,” zegt Jan Bekkers, eveneens van BAD. De bewoners zijn bijzonder boos en teleurgesteld omdat Rotterdam heeft beslist de lantaarnpalen grijs te verven en dat ook meteen heeft gedaan.