Bewoners in Oosterflank komen in actie tegen supertoren

Bewoners in Oosterflank zijn niet blij met de bouw van een nieuw complex genaamd supertoren, in de wijk. Dat laten zij weten tijdens een bijeenkomst van de gebiedscommissie van Prins Alexander op dinsdag 25 september. Volgens een enquête die is afgenomen bij de buurtbewoners ziet 96% de bouw van een nog groter pand niet zitten.

Volgens de projectontwikkelaar zal het nieuwe pand zeventig meter hoog worden waar 356 woningen inpassen. De huidige bebouwing is een leeg kantoorpand van twintig meter waar op dit moment niets mee wordt gedaan.

“Het nieuwe pand wordt 3,5 keer zo groot en zal volgens de bewoners voor nog meer overlast zorgen.” Zo heeft Dhr. P. Holm, aanwezige tijdens de bijeenkomst, een klacht ingediend. “Met de bouw van zo een groot pand hebben wij de angst dat ons privacy verloren gaat, er veel parkeersdrukte ontstaat en dat er geen uitzicht meer is vanuit onze woningen.”

Bewoners zijn nu in gesprek met de projectontwikkelaar om tot een compromis te komen. Zij pleiten voor een gebouw dat minstens vijftig meter kleiner is dan de supertoren. De gebiedscommissie luistert naar de bewoners en zal uiteindelijk een advies kunnen geven aan de gemeente waarin zij de mening van de bewoners meenemen. Zo hopen ze meer inzicht te krijgen in het project en wat de uiteindelijke stappen zijn om zowel de bewoners als de ontwikkelaar tevreden te houden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat