Bewoners Kralingen ongerust wegens toename criminaliteit in de wijk

UPDATE
Ondertussen hebben wij contact gehad met Politie Rotterdam. Uit hun reactie blijkt dat zij surveilleren, opsporingsonderzoeken doen en een integrale samenwerking hebben met partners zoals de gemeente en zorginstellingen: “Iedere aangifte wordt beoordeeld. Daarnaast hebben we regelmatig helingcontroles op gestolen goederen bij opkopers van tweedehandsspullen”, aldus woordvoerder Mirjam Boers.

Volgens de politie hebben de wijkagenten goed contact met hun wijkbewoners. Zo zijn er wijkagenten die een spreekuur houden, waardoor ze weten wat er speelt in de wijken. “We horen wel degelijk info terug van bewoners, wat ook complimenten betreft in verband met aanhoudingen of rust die is teruggekeerd”, aldus woordvoerder Mirjam Boers. De wijkagent is dus degelijk actief in de wijken blijkt uit de reactie van de politie. Zo heeft de wijkagent fors ingezet op de overlast rondom de Willem Ruyslaan. “Hier zijn veel processen-verbaal uitgeschreven voor overlast. Ook werken we met wijkverboden. Vorig jaar is een belhuis op de Goudse rijweg in verband met overlast een half jaar gesloten door de burgemeester”, legt woordvoerder Mirjam Boers uit. “Dit is mogelijk geworden door dossiervorming door de wijkagent.”

Het politiebureau op de Taborstraat heeft geen publieksfunctie meer. “Wijkagenten en basisteamleden gebruiken het tijdens de surveillance om er tussen de surveillance door administratie te doen. Er is dus nog wel politie aanwezig”, vertelt de woordvoerder van de politie. De bewoners kunnen op werkdagen terecht op Boezemsingel 12.

Mirjam Boers raadt aan om bij verdachte situaties altijd 112 te bellen.

Op de Facebookpagina van Kralingen maken bewoners zich ongerust omdat volgens hen de criminaliteit in de afgelopen jaren flink is toegenomen. De schietpartij op de Willem Ruyslaan van afgelopen week kreeg veel media aandacht. Volgens de bewoners zijn er meerdere gebeurtenissen die deze aandacht niet krijgen, maar het wel verdienen.
 

De reacties zijn uiteenlopend: van diefstallen en drugsdealers tot aangereden worden, zonder dat de politie er iets aan doet. Volgens een aantal bewoners zou een vast politiebureau een groot verschil maken.
 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter