Bewoners Lijnbaanflats nog steeds ontevreden

Bewoners van de Lijnbaanflats zijn nog steeds ontevreden over het verloop van de renovatie. Zonneschermen die enkel tegen een hoog bedrag teruggeplaatst worden, muren die beschadigd zijn of lichtbronnen die ontbreken. Er mankeert volgens bewoners nog veel aan de flat en de manier waarop er met hun klachten wordt omgegaan.

“Mijn zonneschermen moesten eraf. Maar als ik ze terug wilde plaatsen, moest ik 1600 euro neerleggen”, begint een van de bewoners die aangeeft dat een dergelijk bedrag te hoog is voor haar. Een andere bewoner voegt toe: “De radiatoren werden verplaatst, maar op de originele plek zitten nu gaten in het raamkozijn. En als je er wat van zegt, zegt Vestia: we werken enkel aan de buitenkant. Maar wij moeten wel aan de binnenkant leven.”

En zo heeft elke bewoner wel een eigen verhaal. Vestia, verantwoordelijk voor de renovatie, wil niet op de commotie reageren. Daarom slaan bewoners nu de handen ineen om wat te kunnen betekenen voor medebewoners. Terwijl de laagbouw al is opgeleverd, moet de hoogbouw nog beginnen aan renovatie: “Als we voor hun nog wat kunnen betekenen, dan kan dat veel schelen.”

SP Rotterdam organiseert een bijeenkomst in het partijkantoor. Taylan Cicek voert het woord: “We willen met een lijst aan handtekeningen richting Vestia en daarop ook enkele concrete eisen zetten. Zoals bijvoorbeeld een vergoeding voor de gemaakte schade”, aldus Cicek. Een bewoner voegt toe: “Ik vind het gewoon belachelijk dat het zo wordt gerenoveerd en dat er dan nog zoveel mankeert. Dat is niet normaal.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter