Bewoners Lloydkwartier niet blij met plannen demping Schiehaven

Als het aan de gemeente ligt wordt de Schiehaven voor een derde gedempt om ruimte te maken voor woningen. Maar daar zijn bewoners van Delfshaven helemaal niet blij mee “Als je bouwt is prima, maar je moet ook de leefbaarheid en groen in balans houden”. Vereniging Bedrijven Bewoners Lloydkwartier organiseerde een rondleiding door in het gebied voor de nieuwe raadsleden, om de gemeente op andere gedachten te brengen.

Heel veel nadelen
De rondleiding werd gedaan op Segway’s, na een korte uitleg racete de groep naar het eerste punt waar Diederik van der Mast, voorzitter van Rotterdam Natuurlijk!, uitleg gaf aan de raadsleden waarom de plannen die er liggen niet verstandig zijn. “De reden dat we er tegen zijn als omwonenden is, omdat dat het gebied nog voller maakt dan dat het al is, er nog minder ruimte is voor ons om te sporten en te spelen, er nog meer verkeerschaos komt, de lucht nog vuiler wordt én er groen en water verloren gaat waardoor het nog heter wordt.”

Er is al te weinig groen
Renkse van Heide, sinds kort wijkraadslid Delfshaven – Schiemond, begrijpt dat je als gemeente altijd met een uitdaging zit. Je wilt voldoende woonruimte aanbieden, maar het moet ook leefbaar blijven. “Er is hier vrij weinig groen en heel veel beton, die balans is wel een beetje zoek aan het raken.” Een andere buurtbewoner, Chris, maakt zich ook veel zorgen om de balans tussen groen en bebouwing, “Als je bouwt is prima, maar je moet ook de leefbaarheid en groen in balans houden.”

Staat nog niet vast
De plannen staan nog niet vast en de raadsleden die aanwezig waren wisten nog weinig tot niks van de plannen af. Daarom hoopt de Vereniging Bedrijven Bewoners Lloydkwartier op deze manier onder andere een begin van een relatie op te bouwen, waardoor het in de toekomst makkelijker is om de meningen van bewoners aan de gemeente voor te leggen.